Πέθανε ο Πανίκος Χρυστοστόμου

07.04.2023 / 20:03
pa 15

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο πρωταθλητής κολύμβησης και επί σειρά ετών παράγοντας του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και μέλος της ΚΟΕ, Πανίκος Χρυσοστόμου.

Ο Πανίκος Χρυσοστόμου υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ελεύθερο και στη συνέχεια μέλος της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού. Μετά το τέλος της καριέρας του, υπηρέτησε τόσο τις Εθνικές ομάδες όσο και τον Παναθηναϊκό από αρκετές θέσεις.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: “Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε κολυμβητή, υδατοσφαιριστή και παράγοντα του «τριφυλλιού» Πανίκου Χρυσοστόμου.

Ο Πανίκος Χυσοστόμου, γεννήθηκε το 1944 στην Κύπρο. Το 1962 έρχεται στην Αθήνα και μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στο αγώνισμα του ελεύθερου. Από το 1964 μέχρι και το 1969 κατέκτησε τέσσερις πρώτες πανελλήνιες νίκες σε ατομικά αγωνίσματα και πολλές πρώτες νίκες στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών.

Κατέρριψε 7 φορές τις ατομικές πανελλήνιες επιδόσεις στα 200, 400, 800, 1.500 μέτρα ελεύθερο. Υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, στην δεκαετία του ’60 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70.

Διετέλεσε αρχηγός του Κολυμβητικού Τμήματος του Παναθηναϊκού και έφορος της Εθνικής Ελλάδος στο Πόλο Γυναικών. Υπήρξε μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. και τακτικό μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα