Πελώνη: Mέχρι τέλος Απριλίου θα έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου οι άνω των 60

08.03.2021 / 14:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÁÍÁÊÏÉÍÙÓÅÉÓ ÁÐÏ ÔÏÍ ÕÐÏÕÑÃÏÕÓ ÓÕÍÁÑÌÏÄÉÙÍ ÕÐÏÕÑÃÅÉÙÍ.Ó×ÅÔÉÊÁ ÌÅ ÔÏ ÐËÁÉÓÉÏ ÔÇÓ ÓÔÁÄÉÁÊÇÓ ÁÑÓÇÓ ÔÙÍ ÐÅÑÉÏÑÉÓÔÉÊÙÍ ÌÅÔÑÙÍ ÐÏÕ Å×ÏÕÍ ËÇÖÈÅÉ ËÏÃÙ ÔÏÕ COVID-19 ÖÙÔÏÃÑÁÖÏÓ ÐÁÍÔÅËÇÓ ÓÁÉÔÁÓ

Σχεδιασμός να ανοίξουν και όλα τα σχολεία πριν το τέλος του μήνα, ανέφερε-«Η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας μας. Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός ότι υπάρχει μια μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20-60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα», τόνισε η κ. Πελώνη.

Εξήγησε ότι γι αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος. «Αποδεικνύεται όμως για άλλη μία φορά ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αναφερόμενη στον εμβολιασμό, είπε ότι «μέχρι τέλος Απριλίου εκτιμάται ότι θα έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών»

Για το πότε θα γνωρίζουμε αν το λιανεμπόριο θα ανοίξει στις 22 Μαρτίου, είπε ότι «προσβλέπουμε να ανοίξει πριν το τέλος Μαρτίου, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Σχεδιασμός να ανοίξουν και όλα τα σχολεία πριν το τέλος του μήνα».

protothema.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα