Πελετίδης στον ΜΑΧ: “Η Πάτρα στέλνει μήνυμα το Σάββατο ότι είναι η πόλη των αγώνων”

28.01.2022 / 12:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ (49)-ink

Έτοιμοι για να διεκδικήσουν όσα αναλογούν στην Πάρα δηλώνουν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καθώς ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μιλώντας το πρωί στο στον Μax Fm και την εκπομπή εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Γεωργόπουλο περιέγραψε το πλαίσιο των αιτημάτων για τα οποία θα πραγματοποιηθεί η αυριανή μοτο-πορεία στην Αθήνα.

Όπως είπε ο κ. Πελετίδης ο Δήμος ζητά την χρηματοδότηση που της στερεί η κυβέρνηση κάθε χρόνο που φτάνει τα 65 εκατομμύρια με τα οποία θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της πόλης, ζητά μόνιμους εργαζόμενους και απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε να μπορέσει ο Δήμος να έχει το κατάλληλο αριθμό εργαζομένων για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Παράλληλα τόνισε πως από την μια η Πολιτεία χρεώνει στους Δήμους αρμοδιότητες που δεν της αναλογούν και από την άλλη δεν δίνει την ανάλογη χρηματοδότηση ή το προσωπικό ώστε να μπορέσει ο δήμος να τις υλοποιήσει. Ο κ. Πελετίδης τόνισε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή διεκδικεί την πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου για να δημιουργηθεί το Μεγάλο Ανατολικό Πάρκο καθώς και να μπορούν να λειτουργούν ομαλά τα Δημοτικά Γυμναστήρια – Γήπεδα με το κατάλληλο προσωπικό.

Ερωτηθείς γιατί προχωρά σε νέα κινητοποίηση και κληθείς να απαντήσεις τις επικρίσεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης ότι με τις πορείες και τις κινητοποιήσεις δεν πετυχαίνεται τίποτα, ο κ. Πελετίδης τόνισε πως ισχύει το αντίθετο αφού οι κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος που ωφελεί και φέρνει αποτελέσματα ενώ θύμισε μέσω του Max Fm κεκτημένα της πόλης τα οποία όπως δήλωσε κερδήθηκαν χάρις στις κινητοποιήσεις, όπως η δημιουργία του Νότιου Πάρκου, η παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου καθώς και η υπογειοποίηση του τρένου και ας απομένει ένα κομμάτι ακόμη που δεν έχει κερδηθεί και ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Ο κ. Πελετίδης επίσης τόνισε πως η ψυχή , η καρδιά και το μυαλό της Πάτρας αύριο θα είναι στην Αθήνα καθώς αναμένεται η κινητοποιήση να είναι τεράστια ενώ θα σταλθεί για ακόμη μια φορά το μήνυμα πως η Πάτρα είναι η πόλη των αγώνων και μπροστάρης στις διεκδικήσεις.

Κλείνοντας δεν απέφυγε να επιτεθεί και στην Κεντρικη Ένωση Δήμων δηλώνοντας πως οι αγώνες θα έπρεπε να ξεκινούν από την ΚΕΔΕ, ωστόσο στην Ένωση οι περισσότεροι θέλουν να μην «κουνιέται φύλλο», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αφού αποτελείται από Δημάρχους – κομματικά στελέχη .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα