Παρασκευή, 22.10.2021, 3:25 πμ

ΠΔΕ:Με τιμή το μνημόσυνο για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας

28.09.2021 / 14:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20210928 Εκδηλώσεις μνήμης

Με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στον  προσφυγικό συνοικισμό, στην Ιερά Μονή  Γηροκομειού  τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος,  την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 στην Πάτρα.

Οι γυναίκες της Σμύρνης των αγροτικών προσφυγικών συνοικισμών των περιοχών Γηροκομείου και Ρίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, ότι δεν ξεχνούν και δε θα ξεχάσουν τους προγόνους τους, τις αθώες ψυχές που χάθηκαν εκείνη την εποχή.

Στις επετειακές εκδηλώσεις την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος , ενώ παραβρέθηκαν ακόμη εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Νίκος Παπαθεοδώρου, ο εκπρόσωπος  των ενόπλων Δυνάμεων κ. Αλεξίου, η εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλάδας Κωνσταντίνα Παπάκου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γηροκομείου, Μαρία Δεληγιάννη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρίου, Νίκος Κορωναίος.  Την εκδήλωση πλαισίωναν τα Δ.Σ των Πολιτιστικών Συλλόγων καθώς και κάτοικοι των παραπάνω περιοχών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα