Πατρών – Πύργου: Πως τα κολονάκια στην Ε.Ο. απομόνωσαν τους κατοίκους ενός οικισμού

15.07.2023 / 12:42
ka 91

Εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια τους και απομακρυσμένοι από το χωριό τους, το κέντρο του οποίου απέχει μόλις μερικά μέτρα από το σημείο όπου μένουν, είναι κάτοικοι σε οικισμό του Κουρτεσίου εξαιτίας αφενός μεν της μονοδρόμησης του παράδρομου τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά και αφετέρου της τοποθέτησης των ειδικών σημάτων (κολονάκια) στην εθνική οδό Πάτρας – Πύργου, που δεν επιτρέπουν την έξοδο στο ρεύμα καθόδου προς Λεχαινά.

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές θέτοντας το βασικό αίτημά τους, που είναι η δημιουργία κόμβου εξόδου ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν νόμιμα την οδό όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και να μην χρειάζεται να δαπανούν καύσιμα και ώρες για να μεταβούν στις εργασίες τους.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εντοπίζεται στο 50ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Πάτρας – Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου, σημείο το οποίο απέχει μόλις 500 μέτρα από το κέντρο της κοινότητας με τις σαράντα περίπου οικογένειες αλλά και τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην περιοχή να, είναι αναγκασμένοι προκειμένου να μεταβούν στις αγροτικές εργασίες τους και την αγορά του χωριού τους, να διανύουν είκοσι τουλάχιστο χιλιόμετρα ώστε να καταφέρουν να εισέλθουν νόμιμα στο ρεύμα καθόδου προς Λεχαινά. Για 500 μέτρα απόστασης πρέπει να διανύσουν τουλάχιστο είκοσι χιλιόμετρα στο ρεύμα ανόδου προς Πάτρα και στη συνέχεια ακόμα είκοσι στο ρεύμα καθόδου για να φτάσουν στο Κουρτέσι.

«Κάθε μέρα, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής εδώ, αναγκαζόμαστε να διανύουμε δεκάδες χιλιόμετρα παραπάνω για να κάνουμε τις δουλειές μας. Για να περάσουμε απέναντι την εθνική οδό για να πάμε στα χωράφια μας πρέπει πρώτα να φτάσουμε στην Πάτρα. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει», ανέφεραν στην εφ. Πατρίς, οι κάτοικοι της κοινότητας Κουρτεσίου.

Πρόστιμα και κλήσεις

Από την άλλη, εκείνο που θίγουν οι κάτοικοι που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνουν υπογραφές αναζητώντας λύσεις στο πρόβλημά τους, είναι ότι αν κάποιος επιχειρήσει να περάσει από το σημείο απέναντι την εθνική οδό, ρισκάρει από τη μία να προκαλέσει ατύχημα και από την άλλη να του επιβληθεί πρόστιμο από την Τροχαία, όπως συνέβη πριν μερικές ημέρες.

Η αγανάκτηση όλων είναι εμφανής καθώς η έλλειψη εξόδου προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά σε αγρότες και επαγγελματίες που ζητούν να δοθεί άμεσα λύση.

«Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς δεν υπάρχει έξοδος για να μπορέσει ο κόσμος να μεταβεί στο κέντρο του χωριού που απέχει πεντακόσια περίπου μέτρα. Πρέπει να φτάσει κάποιος από εδώ στο Καπελέτο για να γυρίσει πίσω στο Κουρτέσι και εκείνο που ζητάμε είναι να φτιάξουν μια έξοδο γιατί δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που κάνουν διαδρομές αρκετές φορές την ημέρα αλλά είναι και οι επαγγελματίες οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το ρεύμα καθόδου προς Λεχαινά για να πάνε στις δουλειές τους. Πρέπει οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν να ανοιχθεί μια έξοδος που θα μπορούμε όλοι να βγούμε από τα σπίτια μας και να μην χρειάζεται να κάνουμε τόσα χιλιόμετρα κάθε ημέρα. Αν βγαίνει κάποιος από τον παράδρομο εδώ με κατεύθυνση προς τα Λεχαινά, η αστυνομία επιβάλει πρόστιμα, αφαιρούνται πινακίδες. Από την άλλη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γίνει κάποιο ατύχημα», αναφέρει σε δηλώσεις της η πρόεδρος της κοινότητας Κουρτεσίου, Ειρήνη Κομπορόζου.

patrisnews.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα