Πατρών Χρυσόστομος: Η πνευματική ζωή δίδει νόημα στην ύπαρξή μας

03.04.2021 / 10:03
ντα 4

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, την Παρασκευή 2 Απριλίου ε.ε. και ανέγνωσε ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Θεομήτορος την Γ’ Στάση των Χαιρετισμών προς Αυτήν.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην παλαιά Εύα, η οποία διά της παρακοής της, ωδήγησε το ανθρώπινο γένος εκτός του παραδείσου και διά την Νέα Εύα, την Παναγία δηλαδή, ο οποία έφερε στο κόσμο τον Νέο Αδάμ και ωδήγησε τον άνθρωπο στη σωτηρία και στη λύτρωση.

Ας αγαπήσωμε, είπε ο Σεβασμιώτατος την υπακοή στο Θεό, την ενάρετη ζωή και πολιτεία, την πνευματική άσκηση και την κοινωνία με τον Θεό, μέσα από την Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας και ας κατανοήσωμε ότι αυτή η ζωή είναι ασυγκρίτως ανωτέρα από την φυσική ζωή, την οποία επέλεξε η παλαιά Εύα και την οποία δυστυχώς επιλέγουν οι περισσότεροι των ανθρώπων σήμερα.

Η πνευματική ζωή, δίδει νόημα στην ύπαρξή μας και  νοηματοδοτεί την πορεία μας, ώστε να επιτύχωμε το στόχο μας και τον σκοπό μας που είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα