Πάτρα: Ξεκινούν από αύριο οι εμβολιασμοί κορωνοϊού στους ιδιώτες γιατρούς

12.01.2021 / 21:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 23

Στην επιστολή που εστάλη και δημοσιεύει η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Αννα Μαστοράκου στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, αναφέρεται πως αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ξεκινάει ο εμβολιασμός για τους γιατρούς που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα λοιπόν, θα ενταχθούν στις λίστες εμβολιασμού, δεδομένου ότι έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες ασθενείς στα ιατρεία τους.

Σύμφωνα με την επιστολή, «όσοι υγειονομικοί εργάζονται σε αυτές τις κλινικές που έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα θα εμβολιαστούν στα οικεία κέντρα».


Όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές στις οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα, αυτοί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ.
Μάλιστα, από αύριο 13 Ιανουαρίου θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τα ραντεβού όλοι οι ιδιώτες γιατροί.

O ΙΣΑ, με ανακοίνωση του, εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη.
«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την δικαίωση των προσπαθειών μας να ενταχθούν οι ιδιώτες ιατροί στις ομάδες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα ο ΙΣΑ, με στόχο να συμβάλλει στη διαδικασία έχει προτείνει να διαθέσει τρία εμβολιαστικά κέντρα, όταν θα υπάρξει διαθεσιμότητα εμβολίων.

Η θωράκιση των ιδιωτών ιατρών έναντι του ιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι καθοριστικός πυλώνας στην αναχαίτηση της πανδημίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα