Πάτρα: Βγαίνουν στους δρόμους οι συνταξιούχοι – “Η οργή γίνεται αγώνας” λένε (βίντεο)

08.12.2022 / 12:28
ka 37-ink

Βγαίνουν στους δρόμους οι συνταξιούχοι και την Παρασκευή προχωρούν σε κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Πέμπτης, σκιαγράφησαν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

«Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, σε κύριες, και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, στα φάρμακα, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Οι αυξήσεις κοροϊδία (για όποιον τις πάρει λόγω προσωπικής διαφοράς), ύστερα από 13 χρόνια έχουν φαγωθεί από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Την ροκανίζουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ» ανέφεραν σε σχετική τους ανακοίνωση και στη συνέχεια κάλεσαν όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

Ζητούν όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Να αποδοθεί σε όλους η 13η και 14η σύνταξη. Πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα, σε όλους δίχως προαπαιτούμενα και άλλες καθυστερήσεις. Να αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021-2022. Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις». Η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα