Πάτρα: “Τσακίζει” νοικοκυριά η ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα – Φτώχεια στην αγορά

01.07.2022 / 11:31
ka 40

Η ακρίβεια φέρνει φτώχεια και οι ανατιμήσεις που υπάρχουν πλέον παντού, από τα καύσιμα και την ενέργεια μέχρι και στα βασικά τρόφιμα που χρειάζεται να έχει μία οικογένεια στο τραπέζι της, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό που επηρεάζει από την αγορά μέχρι και τα νοικοκυριά.

Η  αγορά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες όλων των δραστηριοτήτων, είναι πεσμένη και την ίδια στιγμή τα νοικοκυριά δεν βγαίνουν για να βγάλουν τα έξοδα του μηνά, καθώς βγαίνοντας για τα καθημερινά ψώνια συναντούν τον σκόπελο της ακρίβειας.

Στην ενέργεια η τιμή της απλής αμόλυβδης είναι πλέον στα 2,38 ευρώ το λίτρο στα πρατήρια καυσίμων της Πάτρας. Όπως λένε οι επαγγελματίες του είδους οι οδηγοί βάζουν πλέον με το σταγονόμετρο βενζίνη και η όλη κατάσταση έχει επηρεάσει όχι μόνο την κατανάλωση, αλλά και τη ζήτηση που είναι πεσμένη.

Ακόμα περισσότερη πεσμένη είναι η κατάσταση που υπάρχει στα τρόφιμα, ακόμα και στα βασικά, όπως είναι το ψωμί. «Υπάρχει σοβαρό θέμα με τη μείωση της κίνησης όχι μόνο στα αρτοποιία, αλλά και σε όλα τα καταστήματα τροφίμων» τονίζει ο Κώστας Τηλιγάδης.

«Στους φούρνους παρόλο που οι συνάδελφοι έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανατιμήσεων , εν τούτοις η κίνηση είναι πεσμένη ακόμα και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, την περίοδο δηλαδή που παλιότερα βλέπαμε την αγορά να κινείται».

Στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων η ακρίβεια σε ορισμένα είδη είναι αισθητή στην τσέπη των νοικοκυρών και σε άλλα ακόμα και όταν οι τιμές είναι σταθερές, η ζήτηση είναι μειωμένη αφού ο καταναλωτής με την όλη αυτή κατάσταση που επικρατεί, δεν έχει πλέον χρήματα να αγοράσει.

 Ακρίβεια στο γάλα, ακρίβεια στα κρέατα, ακρίβεια στις πρώτες ύλες και όλα αυτά που καταλήγουν εντέλει στην γενικότερη ύφεση που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά. «Πλέον ακόμα και το φαγητό ή τα είδη πρώτης ανάγκης, με όλη αυτή την ακρίβεια που υπάρχει σε ενέργεια και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα, έχουν μετατραπεί σε δαπάνη για το νοικοκυριό. Κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα…» καταλήγει ο κ. Τηλιγάδης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα