Πάτρα: Τους βάζουν “μισά” ένσημα και τους ζητούν να δουλέψουν πλήρες ωράριο

19.04.2024 / 22:17
pa 53

Ούτε ένα, ούτε δύο είναι τα μαγαζιά εστίασης της Πάτρας, που σύμφωνα με τους εργαζομένους του επισιτιστικού κλάδο, βάζουν μισά ένσημα, παρόλο που η εργασία που απαιτούν είναι πλήρους ωραρίου.

Σύμφωνα με ανθρώπους που ψάχνουν για εργασία στον χώρο της εστίασης, κοιτάζοντας τις αγγελίες που έχουν μπει στο διαδίκτυο από συγκεκριμένες επιχειρήσεις της Πάτρας που αναζητούν έμψυχο δυναμικό, πηγαίνοντας στους χώρους αυτούς για συνέντευξη, τους ξεκαθάρισαν ότι το μεροκάματο για ένα οχτάωρο θα είναι στα 35 με 40 ευρώ, όμως τα ένσημα που θα τους βάλουν θα είναι 4ώρου.

Οι περισσότεροι από αυτούς κοιτάζοντας κυρίως το οικονομικό το δέχονται. Από την άλλη στην εστίαση μιλούν για μεμονωμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν αυτή την τακτική, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα έξοδα για την ασφάλεια και τον μισθό ενός εργαζομένου είναι πράγματι αρκετά υψηλά.

Για το όλο θέμα είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση προ μηνών το σωματείο μαγείρων του Εργατικού Κέντρου, έχοντας στα χέρια του συγκεκριμένες αναφορές και καταγγελίες. Η αντιπρόεδρος του σωματείου μαγείρων Βανέσα Αλιχού μιλώντας προ ημερών στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη, αναφερόμενη στους πατρινούς “εσωτερικούς μετανάστες” “που πάνε για σεζόν στα νησιά είχε τονίζει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που φεύγουν είναι τα ένσημα.

«Το ασφαλιστικό στον χώρο της εστίασης στην Πάτρα και όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε άλλες πόλεις έχει πάει πλέον σε δραματικά επίπεδα. Έχουμε γυρίσει στις εποχές του 2009 και του 2010…» είχε τονίσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα