Πάτρα: Ανάβουν τα λαμπιόνια στα μαγαζιά για να “ανάψουν” τα χαμόγελα στην αγορά!

08.12.2022 / 19:28
ka 10

Έχει ξεκινήσει ο στολισμός στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων της Πάτρας και η αγορά της πόλης έχει αρχίσει να παίρνει το άρωμα των Χριστουγέννων, δίνοντας μια άλλη νότα στους πατρινούς και στην ψυχολογία τους.

Δενδράκια, αστεράκια, λαμπάκια, Αϊ Βασίληδες και άλλα πολλά έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν στις βιτρίνες των εμπορικών μαγαζιών που παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στολίζουν τα μαγαζιά τους. «Είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη και εμείς οι επαγγελματίες, αλλά και οι καταναλωτές, προκειμένου να αλλάξει η ψυχολογία όλων και να δούμε να υπάρχει μια τόνωση της εμπορικής κίνησης στις γιορτές» τονίζει γνωστός έμπορος.

Έτσι οι έμποροι παραμερίζοντας τις ρίσκο του επιπλέον κόστος του ρεύματος στολίζουν τα μαγαζιά τους, κυρίως για την αλλαγή της ψυχολογίας και ύστερα γιατί ελπίζουν στην ανάκαμψη της κίνησης των μαγαζιών τους.

Από κοντά όμως και τα καταστήματα εστίασης. Παρά τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν φτάσει στην πόρτα τους και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, στολίζουν τους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς τους χώρους, δίνοντας έναν γιορτινό τόνο στα μαγαζιά τους.

«Δεν γίνεται να αφήσουμε τα μαγαζιά μας στο… γκρίζο και στο σκοτάδι μέρες που έρχονται. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολα, αλλά το κάνουμε γιατί το έχει ανάγκη ο κόσμος, το έχουμε και εμείς» ανέφερε στο dete.gr επαγγελματίας του κλάδου.

Οι διάκοσμοι άλλωστε στα μαγαζιά είναι οι περισσότεροι με φώτα τύπου led, ενώ ανοδική είναι η τάση που θέλει τις ζωγραφιές και τις εικαστικές παρεμβάσεις στα τζάμια των καταστημάτων.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά έχει πλέον σε μια γιορτινή διάθεση. Άλλωστε, η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα