Πάτρα: Σις 13 Μαΐου αρχίζει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος

21.04.2024 / 11:30
maizonos-850x460-1

Στις 13 Μαΐου ξεκινάει το έργο της πεζοδρόμησης της Μαιζώνος, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το dete.gr και με βάση τα όσα αναφέρει το σχετικό έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους φορείς.

Είναι ένα έργο που περιμένουν εδώ και αρκετά χρόνια δεκάδες πατρινοί και επαγγελματίες αφού μέσα από αυτό θα δημιουργηθεί ένας νέος μεγάλος πεζόδρομος, πέρα από αυτούς της Ρήγα Φεραίου, της Αγίου Νικολάου, της Παντανάσσης και της Τριών Ναυάρχων. Θα ξεκινάει από το ύψος της Αράτου και θα καταλήγει στο ύψος της Γούναρη. Πρόκειται για τη σημαντικότερη παρέμβαση που περιλαμβάνει η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κάτω πόλης.

Έως στο τέλος του έτους

Η οδός Μαιζώνος, παρά τα όσα είχαν ακουστεί κατά καιρούς, θα είναι ένας πεζόδρομος πλήρους μορφής, ενώ όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Το έργο δηλαδή θα πρέπει να έχει παραδοθεί στις 31/12 του 2024.

«Αυτός είναι ο στόχος μας και ευελπιστούμε να τον πετύχουμε παρόλο που υπάρχουν αρκετά εμπόδια τα οποία προέρχονται από το γεγονός ότι μαζί με τις εργασίες ανάπλασης γίνονται εργασίες για την υπογειοποίηση δικτύων κυρίως από την ΔΕΔΔΗΕ» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς.

Προηγείται η Αράτου

Οι δυσκολίες αυτές θέτουν και ένα ερωτηματικό ως προς την έναρξη των εργασιών για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος. «Πιστεύουμε ότι έως στις 13 Μαΐου θα έχουμε ολοκληρώσει την Αράτου και θα ξεκινάμε τη Μαιζώνος. Στην Αράτου οι εργασίες πάνε με ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως, αν δεν είχαμε τις παράλληλες εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ, θα ήταν ακόμα πιο γρήγορες. Αυτό που θέλουμε είναι ότι όταν ξεκινήσουμε τη Μαιζώνος να έχει ολοκληρωθεί η Αράτου, έτσι ώστε να μην υπάρξει «έμφραγμα» στο κέντρο», προσθέτει ο αντιδήμαρχος.

Στην πλατεία Όλγας

Μαζί σχεδόν με την έναρξη των εργασιών της Μαιζώνος θα ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πλατεία Όλγας, στα πεζοδρόμια και στο κέντρο της. Παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της και τη λειτουργικότητα της. Στην Κολοκοτρώνη αντίθετα δεν θα γίνουν εργασίες.

Μόνο κυβόλιθοι

Τέλος, σε ότι αφορά τα καταστήματα της Μαιζώνος και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν από τις παρεμβάσεις, σημειώνουμε ότι οι εργασίες θα προχωρούν τμηματικά ανά τετράγωνο.

Οι εργασίες θα αφορούν μόνο την εγκατάσταση κυβόλιθων (όχι μαρμάρων) και τα πεζοδρόμια της οδού δεν θα πειραχτούν σε όλο το μήκος του νέου πεζόδρομου. Οπότε θα υπάρχει πρόσβαση στα μαγαζιά. 

Α. Κολλιόπουλος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα