Πάτρα: Προσφυγικές οικογένειες, με ανήλικα παιδιά, κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες

01.07.2021 / 20:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 44

Τουλάχιστον 20 οικογένειες που είχαν βρει στέγη στην Πάτρα μέσα από το πρόγραμμα «Ήλιος», κινδυνεύουν να μείνουν πλέον χωρίς σπίτι.

 Το πρόγραμμα αυτό που τους εξασφάλιζε την επιδότηση του ενοικίου τους από το κράτος λήγει, κατά συνέπεια οι προσφυγικές αυτές οικογένειες δεν θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το ενοίκιο τους, οπότε σύντομα αν δεν αλλάξει κάτι θα δεχθούν την έξωση.

Ο “Ήλιος” είναι μόλις για ένα χρόνο και ο χρόνος αυτός λήγει για τις περισσότερες από αυτές τις οικογένειες που έχουν εγκατασταθεί στην Πάτρα. Το θέμα είναι οι οικογένειες δεν έχουν κατορθώσει να βρουν μία εργασία στο διάστημα αυτό αφού ακόμα και οι αγροτικές δουλειές που τους έδιναν μεροκάματα είναι ελάχιστες πλέον μετά και την εμφάνιση της πανδημίας.

Το σημαντικό είναι όλες αυτές οι οικογένειες, οι περισσότερες εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία, έχουν αρκετά ανήλικα παιδιά και το σύνολο τους ξεπερνάει τα 170 άτομα. Σημειώνουμε ότι το κράτος πέρα από το ενοίκιο δεν τους επιδοτεί τίποτα άλλο, παρόλο που δεν έχουν προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα και έρχονται ξένοι σε μία εντελώς άγνωστη χώρα. Αποτέλεσμα η επιβίωση τους να είναι αρκετά δύσκολη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα