Πάτρα: Περιμένουν τα χρήματα της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 ως μάνα εξ ουρανού

12.11.2020 / 21:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 7

Ανάσα περιμένουν οι δεκάδες ελεύθεροι επαγγελματίες της Πάτρας από επιδοτήσεις του κράτους και της πολιτείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι για πολλούς από αυτούς το θέμα δεν έχει να κάνει πλέον με τις επιχειρήσεις τους και το αν θα κατορθώσουν να ανοίξουν μετά το lockdown, αλλά με την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Μέχρι ώρας δεν υπάρχει καμία οικονομική στήριξη με ζεστό χρήμα που να έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα τα 800 ευρώ της πρώτης καραντίνας που πέρα από τους εργαζόμενους πήραν τότε και αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες.

Η μόνη ελπίδα στον ορίζοντα για αυτούς σε αυτή την πανδημία δεν είναι άλλη από τα χρήματα της τέταρτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα κατανεμηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μια εκ των δόσεων της δανειστικής ενίσχυσης της πολιτείας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο που αυτή θα φτάνει το ποσό των 2.000 ευρώ εκ των οποίων ο κάθε επαγγελματίας θα πρέπει να επιστρέψει τα 1.000.

Στην ουσία μιλάμε για μία ενίσχυση της τάξεως των 1.000 ευρώ καθώς τα υπόλοιπα 1.000 θα πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν. Υπάρχουν όμως δεκάδες επαγγελματίες που όμως δεν έχουν μπει σε αυτό το πρόγραμμα μη έχοντας τις προϋποθέσεις.

Επιπλέον εφόσον σχεδιάζεται να μην δοθεί αναστολή στην πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, τότε ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων αυτών θα πρέπει να επιστραφούν στις 30 Νοεμβρίου στα δημόσια ταμεία, ημέρα που λήγουν οι σχετικές προθεσμίες. Αναστολή πληρωμής δίνεται σίγουρα, μόνο για τον ΦΠΑ του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα