Πάτρα: Παρουσιάστηκαν από τον Δήμο οι νέες ψηφιακές εφαρμογές – Αξιοποίηση τους για την προώθηση του θεματικού τουρισμού

24.09.2021 / 9:25
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
generic-3-1024x342

Οι έξυπνες εφαρμογές ΤΠΕ (Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών) που χρησιμοποιεί ο Δήμος Πατρέων για τον τουρισμό στην Πάτρα, παρουσιάστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Νίκο Ασπράγκαθο και τον προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών του Δήμου, Πέτρο Γανό.

Οι επισκέπτες της πόλης και οι δημότες μπορούν μέσω της δίγλωσσης (ελληνικά, αγγλικά) ιστοσελίδας explore.patras.gr να λαμβάνουν πληροφορίες για την πόλη (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, πολιτιστικά κέντρα, διαδρομές, ζώνες wifi HotSpots κλπ), ενώ παράλληλα σε επιλεγμένα σημεία της πόλης υπάρχουν QR code τα οποία μπορεί ο καθένας να σκανάρει και να πάρει πληροφορίες για το συγκεκριμένο σημείο (Πλατεία, κτίριο, κλπ).
Κατά την παρουσίαση ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος είπε: «Στο Δήμο της Πάτρας με την συμβολή των εργαζομένων υλοποιούμε έναν ευρύ σχεδιασμό αξιοποίησης της τεχνολογίας, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών.
Πολλές εφαρμογές εξυπηρέτησης πολιτών – επισκεπτών, βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, λειτουργίας της Πόλης και ενημέρωσης των δημοτών, έχουν εγκατασταθεί ή είναι στην διαδικασία εγκατάστασης ή σε διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου. Μεταξύ αυτών των ψηφιακών εφαρμογών είναι και το έργο με τίτλο «Έξυπνες Εφαρμογές Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για την προώθηση του θεματικού Τουρισμού».

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Μέσω της ψηφιακής αυτής εφαρμογής, οι επισκέπτες, οι δημότες της Πάτρας και πιο πολύ οι νέοι, θα μπορούν να πλοηγούνται στην πόλη και όταν βρίσκονται στα πιο σημαντικά κτίρια αυτής και στους Αρχαιολογικούς της χώρους, να αντλούν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του χώρου, τις χρήσεις του και την ιστορία του.

Τόσο οι επισκέπτες της πόλης μας όσο και οι δημότες μας, θα γνωρίσουν πολύ καλύτερα την ιστορία της, τους μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες, την εργασία των τεχνιτών και εργατών που τα σχεδίασαν και τα κατασκεύασαν, καθώς και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης μας. Πέραν των 44 σημείων που περιλαμβάνονται σήμερα στην εφαρμογή, στο μέλλον θα προστεθούν και άλλα με την συμβολή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων».

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Ακολούθησαν λεπτομερής παρουσίαση και οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, από τον Πέτρο Γανό που είναι υπεύθυνος του έργου και τον οποίο ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού ευχαρίστησε για την συμβολή του, τον σχεδιασμό και την προώθηση εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στο Δήμο.
Οι δράσεις του έργου είναι οι εξής:
• Πλατφόρμα Προώθησης της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού και αλληλεπίδρασης επισκεπτών
• Εφαρμογή κινητών συσκευών
• Ανάπτυξη περιεχομένου
• Πλατφόρμα Πιστότητας και Επιβράβευσης
• Ανάπτυξη υποδομής WiFi HotSpots
• Εγκατάσταση QRcodes και Προωθητικό Υλικό Πλατφόρμα Προώθησης της Πάτρας ως τουριστικού προορισμού www.explore.patras.gr
Επίσης, προβλέπονται πέντε WiFi HotSpots στα εξής σημεία:
• Δημαρχείο
• Μέγαρο Λόγου και Τέχνης
• Παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο
• Μαρίνα Πάτρας (δύο κόμβοι).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα