Πάτρα: Ούτε 5% μείωση της κίνησης δεν είχαμε κατά τη διάρκεια του lockdown

23.01.2021 / 8:52
γκο 8

Mας πρόδωσαν τα σήματα των σεισμογράφων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της Πάτρας, σχετικά με το αν τηρήσαμε τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και του περιορισμού των μετακινήσεων, κατά τη διάρκεια αυτής της δεύτερης καραντίνας.

Μιλάμε για τους σεισμογράφους που έχουν τοποθετηθεί από το Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να καταγράφουν και να παρακολουθούν τα σήματα που έρχονται από τον χορό των ρίχτερ.

Όμως εξαιτίας της ευαισθησίας που έχουν ως όργανα στους θορύβους καταγράφουν, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, την ανθρώπινη κίνηση στους δρόμους και στις περιοχές που έχουν τοποθετηθεί. Καταγράφουν δηλαδή τόσο τη κίνηση των οχημάτων, όσο και των πεζών.

Οι σεισμογράφοι αυτοί ή καλύτερα «επιταχυνσιογράφοι», κατά την ακριβή επιστημονική τους ονομασία, υπάρχουν διάσπαρτοι, χωρίς όμως να τους βλέπουμε σε πολλά σημεία της Πάτρας, στο κέντρο, αλλά και στις συνοικίες.

Τα σήματα λοιπόν που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια αυτής της καραντίνας και συγκεκριμένα από το διάστημα που ξεκίνησε μέχρι και πριν λίγο από τις γιορτές, έδειξαν ότι… τρελάθηκαν.

Τόσο μεγάλη ήταν η κίνηση που κατέγραψαν, επιβεβαιώνοντας και αυτοί από την πλευρά τους ότι η καραντίνα που ζήσαμε το περασμένο διάστημα ήταν σε μεγάλο βαθμό «μαϊμού».

Πιο συγκεκριμένα η κίνηση στους δρόμους της Πάτρας και στις διάφορες περιοχές της, με βάση τα όργανα αυτά του σεισμολογικού κέντρου, δεν μειώθηκε ούτε κατά 5% σε σύγκριση με τις κανονικές περιόδους που δεν είχαμε καραντίνα.

Το άκρως αντίθετο δηλαδή από ότι είχαν δείξει το πρώτο διάστημα της καραντίνας και του πρώτου κύματος της πανδημίας όπου τα σήματα αυτά είχαν πέσει σε μεγάλο βαθμό.

Μια ακόμα απόδειξη ότι είτε γιατί κουραστήκαμε από όλη αυτή την κατάσταση, είτε γιατί δείξαμε μία χαλαρότητα και ξέραμε πλέον σε έναν βαθμό τι θα αντιμετωπίσουμε, δεν κάτσαμε σπίτι στο διάστημα αυτό. Σημειώνουμε ότι ήδη τα όργανα του σεισμολογικού κέντρου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή τους για το διάστημα από τις γιορτές και μετά, σήματα που θα συγκεντρωθούν και θα αναλυθούν από τον Φεβρουάριο. Εκεί να δείτε τι θα δείξουν…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα