Πάτρα: Ο κορωνοϊός “έφαγε πόρτα” στην Κιβωτό της Αγάπης – Αρνητικά τα 110 δείγματα –

19.11.2020 / 21:13
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 11

Με αυστηρά μέτρα απομόνωσης και καραντίνας ζει την πανδημία το ίδρυμα του Κιβωτού της Αγάπης, όλους αυτούς τους μήνες, με την διοίκηση και τους εργαζόμενους να έχουν  θέσει ως σκοπό τους να μην υπάρξει θέμα διασποράς που να βάλει σε κίνδυνο τα παιδιά που φιλοξενεί.

Η έξαρση του κορωνοϊού και το γεγονός ότι ο ιός έχει σαρώσει τις κλειστές δομές σε άλλα σημεία της χώρας, αφήνοντας πίσω του νεκρούς, τους έχει κάνει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοι, τηρώντας στο απόλυτο το πρωτόκολλο υγείας, ενώ η εμπειρία των δύο κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε τροφίμους τις περασμένες ημέρες φαίνεται ότι θα περάσει χωρίς απώλειες για το ίδρυμα.

Τα δύο παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό μέσα από τους μοριακούς ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ εξακολουθούν και νοσηλεύονται σε συνθήκες απομόνωσης στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Η πορεία της υγείας τους είναι αρκετά καλή, η νοσηλεία τους συνεχίζεται κυρίως για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να μην επιστρέψουν αυτές τις μέρες στο ίδρυμα, παρά μόνο όταν πλέον δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους συγκατοίκους τους.

Έτσι το… πάθημα που έφερε σε συναγερμό τους διοικούντες και τους εργαζόμενους του ιδρύματος  θα γίνει μάθημα για την Κιβωτό της Αγάπης. «Όλους αυτούς τους μήνες προσέχουμε ιδιαίτερα και άπαντες τηρούμε τα πρωτόκολλα. Όμως ο κορωνοϊός είναι ύπουλος και μας το έδειξε αυτό με την προσβολή των δύο παιδιών.

Ευτυχώς με το που εμφάνισαν συμπτώματα ενεργήσαμε αμέσως και απομονώσαμε τα δύο παιδιά τα οποία εξακολουθούν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο» τονίζει ο προϊστάμενος του διοικητικού προσωπικού του ιδρύματος, Βασίλης Πολίτης.

Άπαντες στην είδηση των δύο κρουσμάτων αναστατώθηκαν, γνωρίζοντας τι μπορεί να σημαίνει για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα η παραμικρή διασπορά του ιού.

Για αυτό και η διοίκηση αμέσως αποφάσισε με έξοδα του ιδρύματος να προχωρήσει σε ιχνηλατήσεις σε διαγνωστικό κέντρο του ιδιωτικού τομέα. Τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση.

Στα 110 μοριακά τεστ που έγιναν στα παιδιά, στους εργαζόμενους και στο διοικητικό προσωπικό, όλα ήταν αρνητικά. «Ήταν μία πρωτοβουλία αναγκαία που έπρεπε να γίνει για να αποφύγουμε την παραμικρή πιθανότητα διασποράς» τονίζει ο κ. Πολίτης.

Από εκεί και πέρα, εφόσον το ίδρυμα γλίτωσε τα χειρότερα, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει και κάποια νέα λαχτάρα. «Γίνονται όλα όσα προβλέπονται και πλέον με ακόμα πιο αυστηρό τρόπο.

 Δεν υπάρχουν επισκέψεις, οι εργαζόμενοι με το παραμικρό σύμπτωμα μας ειδοποιούν και δεν έρχονται για δουλειά, γίνονται καθημερινά θερμομετρήσεις, ενώ το θετικό είναι ότι τα παιδιά συνεργάζονται».

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αρκετές ακόμα προμήθειες σε υγειονομικό υλικό, αν και οι ανάγκες για ένα τέτοιο ίδρυμα ποτέ δεν τελειώνουν και είναι ακόμα μεγαλύτερες σε συνθήκες πανδημίας.

Αυτό που προβληματίζει τους διοικούντες του ιδρύματος έχει να κάνει με το οικονομικό και τους πόρους του ιδρύματος. Οι πόροι της Κιβωτού προέρχονται αποκλειστικά από προσφορές ιδιωτών και επιχειρήσεων που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών.

Όμως οι προσφορές αυτές σε συνθήκες πανδημίας έχουν μειωθεί αρκετά αυτούς τους μήνες. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις που διοργάνωνε κάθε χρόνο το ίδρυμα τις μέρες των Χριστουγέννων και των γιορτών, μέσα από bazaar που στηρίζονταν στη δουλειά των παιδιών αυτών, φέτος θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για να γίνουν, εξαιτίας της πανδημίας.

Ήταν ένα έσοδο για το ίδρυμα οι εκδηλώσεις αυτές, καθώς βοηθούσαν στην κάλυψη ορισμένων αναγκών. «Σίγουρα η μείωση των προσφορών και των χορηγιών είναι ένα ζήτημα για μας.

Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται μέχρι ώρας και δεν έχει λείψει κάτι από τα παιδιά σε αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Το ίδρυμα όμως πάντα έχει ανάγκη από βοήθεια, ενώ σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να διοργανώσουμε κάποιες από τις εορταστικές εκδηλώσεις που κάνει η Κιβωτός, προσαρμοσμένες όμως στις συνθήκες του κορωνοϊού» καταλήγει ο κ. Πολίτης.

Στόχος όλων των ενεργειών αυτών είναι η Κιβωτός να παραμείνει όρθια μέσα από την καταιγίδα της πανδημίας. Είναι ένα ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά από όλη την Ελλάδα που έχουν βαριές εγκεφαλικές και κινητικές παθήσεις, μη αναστρέψιμες και έχει αποτελέσει όλα αυτά τα χρόνια το σπίτι τους.

Κ.Α.

(από την εφημερίδα “7 Μέρες Ενημέρωση”).

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα