Πάτρα: Μικροί μαθητές μάζεψαν ελιές από την πλατεία Κοσιώνη (φωτό)

02.12.2022 / 13:05
_DSC0005_censored

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες από το 29ο Δημοτικό Σχολείο Ζαρουχλεΐκων, μαζί με τις δασκάλες τους, μάζεψαν σήμερα το πρωί ελιές στην πλατεία Κοσιώνη, στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Πατρέων βιωματικής μάθησης, πραγματοποιείται εδώ και εννέα χρόνια. Μαζί τους και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος, τον οποίον τα παιδιά ,«βομβάρδισαν» με ερωτήσεις στη διάρκεια του πρακτικού μέρους της διαδικασίας.

Προηγήθηκε το θεωρητικό σκέλος στο σχολείο για όλα τα στάδια της διαδικασίας του μαζέματος της ελιάς, μέχρι αυτή να καταλήξει να γίνει λάδι και αμέσως μετά τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς τους, κατευθύνθηκαν με τα πόδια στην πλατεία Κοσιώνη, όπου είδαν και πρακτικά το μάζεμα της ελιάς.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γίνεται από τον Δήμο, σε συνεργασία πάντα -αφού πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες- με την Διεύθυνση Α/Θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας, αλλά και με τους εργαζόμενους του Εκπαιδευτικού Πάρκου του Δήμου Πατρέων

Θυμίζουμε, ότι το λάδι που βγαίνει από αυτό το πρόγραμμα, πάει στις Κοινωνικές δομές του Δήμου και συγκεκριμένα, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στα συσσίτια του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ)  καθώς και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα