Πάτρα: «Μεταμορφώθηκε» ο σταθμός του ΟΣΕ στην Τριών Συμμάχων (φωτό)

23.02.2023 / 20:57
ose 7

«Αναγεννήθηκε» ο σιδηροδρομικός σταθμός της Τριών Συμμάχων, στην Πάτρα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα ο «Νεολόγος». Οι χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το τρένο βλέπουν πλέον μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με το παρελθόν, η οποία αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο και αποτελεσματικό σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό από την αυτοψία του «Νεολόγου», αντικαταστάθηκαν οι καμένοι λαμπτήρες στις αποβάθρες,  όπως και στο εσωτερικό του κτιρίου.  Τοποθετήθηκαν πλακάκια όπου δεν υπήρχαν, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες βαψίματος του χώρου. Εκτεταμένες εργασίες έγιναν και στις τουαλέτες, των οποίων η κατάσταση δεν ήταν καλή. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΣΕ,  οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σύντομα θα δούμε αποκατάσταση των ζημιών που υπάρχουν στις οροφές των αποβάθρων με τις υδρορροές, καθώς και βελτίωση στα δάπεδα αυτών.

Υποδοχή επικεπτών

Στο μεταξύ, μετά από απόφαση της διοίκησης, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή του καρναβαλιού, τόσο ο σταθμός της τριών συμμάχων όσο και του Αγίου Ανδρέα, θα παραμείνουν ανοιχτοί επί 24ωρο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το στελεχιακό δυναμικό για την εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών.

Παράλληλα, εκτός των αυξημένων δρομολογίων, από το μεσημέρι των συγκεκριμένων ημερών έως και αργά το βράδυ, η φύλαξη των σταθμών θα είναι αυξημένη, ενώ το προσωπικό σε πλήρη υπηρεσία θα υποδέχεται τους επισκέπτες. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, Μάκης Κατσιγιάννης, δήλωσε στο «Νεολόγο»: «Πήραμε όλα τα μέτρα που θα μπορούσαμε να πάρουμε για τους πατρινούς και τους επισκέπτες. Να περάσουν όλες και όλοι καλά. Καλή διασκέδαση».

Συντήρηση του τμήματος Πάτρα-Κάτω Αχαΐα

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κατσιγιάννη, ο φάκελος της συντήρησης της γραμμής Πάτρα-Κάτω Αχαΐα επέστρεψε από το τεχνικό συμβούλιο με τις απαραίτητες διορθώσεις και το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ψηφιστεί από το Δ.Σ. του ΟΣΕ. Αμέσως μετά θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

Το τρένο θα είναι ακόμη πιο ασφαλές και πιο γρήγορο, με περισσότερα δρομολογία, ενώ η Αχαΐα γίνεται ο πρώτος νομός που σε όλες τις ΑΣΙΔ θα υπάρχει φωτισμός led. Θυμίζουμε ότι ο προαστιακός είναι από τα πιο δημοφιλή μέσα μεταφοράς τοπικά. Τον επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι πολίτες, αφού είναι γρήγορος, φιλικός στο περιβάλλον, άνετος και οικονομικός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα