Πάτρα: Μετά τον “ξεσηκωμό” ήρθε εγκύκλιος για τις αστικές μετακινήσεις!

19.09.2021 / 9:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 74

Μπήκε η καρδιά στην θέση της για πολλούς γονείς, με τη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο μεταφορών, σχετικά με την είσοδο των μαθητών στα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας.

Η νέα εγκύκλιος ξεκαθάρισε ότι το υποχρεωτικό τεστ rapid τεστ για τα άτομα ηλικίας 12- 17 ετών αφορούσε τις υπεραστικής μετακινήσεις με λεωφορείο, δηλαδή όχι αυτές εντός της Πάτρας με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, αλλά ούτε και αυτές εντός του νομού, παρά μόνο όσες έχουν να κάνουν με μετακίνηση σε άλλη περιφερειακή ενότητα.

Δηλαδή ένα μαθητής 13 ετών δεν θα χρειάζεται rapid τεστ πριν από 48 ώρες για τη μετακίνηση του από τα Ζαρουχλέικα στα Ψηλαλώνια. Ούτε για να πάει από τα Ζαρουχλέικα με το λεωφορείο στην Χαλανδρίτσα ή στα Καλάβρυτα.

Με την προηγούμενη εγκύκλιο που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ένας γονιός θα χρειαζόταν να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε εβδομάδα μόνο και μόνο για να πάει το παιδί του στο φροντιστήριο ή σε κάποια άλλη δράση.  Μη ξεχνάμε ότι τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ είναι το πιο συχνό μέσο μετακίνησης για τους μαθητές, ειδικότερα για αυτούς που οι οικογένειες τους μένουν εκτός κέντρου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα