Πάτρα: Μαρλαφέκας, Καρβέλης και Στεργίου απευθύνουν έκκληση για να μην ξεφύγει η κατάσταση με τον κορωνοϊό

03.11.2020 / 17:37
4

Έκκληση στην τοπική κοινωνία να επιδείξει σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάβαση της Αχαΐας στην ζώνη «Αυξημένης Επιτήρησης» (κόκκινη) για τον κορονοϊό απεύθυναν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), κ. Γιάννης Καρβέλης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), κ. Σπύρος Στεργίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Αφορμή για την σημερινή παρέμβαση των τριών φορέων ήταν τα πρόσφατα αρνητικά περιστατικά καταστημάτων της Πάτρας που παραβίασαν τους κανόνες για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και οι εικόνες τους έκαναν τον γύρο της Ελλάδας.

Ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι είναι στο χέρι μας να διατηρηθεί η Αχαΐα στην «κίτρινη» ζώνη και να μην οδηγηθούμε στην επιβαρυμένη ζώνη που θα σημάνει την καταστροφή για τον κλάδο της εστίασης, αλλά και για όσους συνεργάζονται με αυτόν, από τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα (προμηθευτές κ.ά.). «Πρέπει να καταλάβουμε ότι μια αγορά κλειστή θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας ελέγξουν για να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα» επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ζήτησε ιδιαιτέρως από τη νεολαία να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Μαρλαφέκας υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι της Ελληνικής Αστυνομίας να ελέγξει τις παραβατικές συμπεριφορές και εκτός της εστίασης που είναι ο εύκολος στόχος, ενώ τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας θα εισηγηθεί τον αποκλεισμό των αποδεδειγμένα παραβατών από όλα τα προγράμματα/δράσεις οικονομικής στήριξης, προκειμένου να προστατευτεί το υγιές κομμάτι του κλάδου.

Ο κ. Καρβέλης επικρότησε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΣΚΕΑΝΑ, και αναφερόμενος στο θέμα της δημόσιας υγείας τόνισε ότι θα είναι οδυνηρό να οδηγηθούν κάποιοι συμπολίτες μας σε νοσοκομείο ή να χρειαστούν τη νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να επιδείξουν όλοι αυτό που ονομάζεται «ατομική ευθύνη» και δήλωσε ότι κατανοεί την κούραση που έχει επέλθει στους πολίτες, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση.

Ειδικότερα για την εστίαση, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρακάλεσε για άλλη μία φορά δημόσια τους επαγγελματίες να σεβαστούν τα μέτρα (αποστάσεις, ορθή χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών κ.ά.), ενώ επικεντρώθηκε στην ανάγκη να μην αποκρύψουν τυχόν περιστατικά κορονοϊού, υποσχόμενος ότι θα έχουν τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς επιπλέον δυσάρεστες συνέπειες.

Ο κ. Στεργίου τόνισε προς τους συναδέλφους του, και τους πολίτες, ότι η ένταξη της Αχαΐας στην «κόκκινη» ζώνη θα προκαλέσει ασφυξία στην εστίαση που μετράει 30 χιλιάδες άτομα προσωπικό, τους συνεργαζόμενους κλάδους και κατά συνέπεια στην τοπική οικονομία.

«Ήδη έχει καταστραφεί η νυκτερινή ζώνη μετά τις 11.30 μ.μ. λόγω των μέτρων που ξεκινούν από σήμερα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και χαρακτήρισε «εύκολο πολιτικό θύμα» την εστίαση. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν απόλυτα τα υγειονομικά μέτρα και ανάφερε ότι το πρόσφατο προειδοποιητικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Σύλλογος προς επαγγελματίες που παρανομούν, έφερε αποτελέσματα το τελευταίο 24ωρο.    

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα