Πάτρα – κορωνοϊος: “Τρέμει” η εστίαση κάθε πιθανότητα αύξησης της διασποράς

01.11.2020 / 14:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 20

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού έφερε χαμόγελα στα καταστήματα της εστίασης και τους επαγγελματίες. Τα μαγαζιά του κλάδου από τη στιγμή που η περιοχή είναι στο επίπεδο επιτήρησης και στον κίτρινο χάρτη, δεν θα προχωρήσουν σε καθολικό κλείσιμο.

Όμως στη συνέχεια τα όσα ακολούθησαν με τις πληροφορίες να έρχονται από παντού και να λένε ότι τα κρούσματα στην περιοχή μέσα στις επόμενες ώρες πρόκειται να αυξηθούν, τους μετρίασε την χαρά και τους έκαναν να ζουν με την αγωνία.

«Θα είναι οικονομική καταστροφή το κλείσιμο των μαγαζιών, όπως καταστροφή είναι για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη» έλεγε αναφορικά με το θέμα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

«Πρέπει να σταματήσουμε την διασπορά και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί όλοι, όχι μόνο στα λόγια, αλλά στις πράξεις».  Η εστίαση, έτσι, τρέμει την αύξηση των κρουσμάτων και τη διασπορά και παρακολουθεί με αγωνία της εξελίξεις.

 Μέχρι τώρα αυτά που ισχύουν για τα καταστήματα του κλάδου είναι ότι από την Τρίτη θα κλείνουν στις 23:30 το βράδυ, με όλα τα αντίστοιχα μέτρα που υπάρχουν για τα μαγαζιά, με 50% δηλαδή κάτω της δυναμικής της χωρητικότητας τους.

Όμως όλα αυτά μπροστά σε ένα καθολικο lockdown μοιάζουν μικρά. Το ζητούμενο πλέον είναι μην αυξηθεί η διασπορά, σε τέτοιο σημείο που να απειλούμαστε πλέον να περάσουμε στο άλλο επίπεδο. Εκεί που τα καταστήματα εστίασης θα «φορέσουν» καθολικό λουκέτο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα