Πάτρα: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου

25.01.2021 / 21:13
γκο 19

Εντύπωση προκαλεί μία ακόμα καταγγελία αθλητικής σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα στην Πάτρα, στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης Προαστείου!

Ο Χρήστος Μοσχόπουλος, παράγοντας και ψυχή του συλλόγου δημοσιοποίησε στο προφίλ του στο facebook ένα παλαιότερο γεγονός.

Διαβάστε τι ακριβώς γράφει:

«Το κοινωνικό  γίγνεσθαι  με έχει σε θέση  ισχύος….ανδρας βλέπεις. Εάν όμως δεν μπορείς  να νοιώσεις  τον συνάνθρωπο  ,όποιου φύλλου και να είναι, τότε έχεις χάσει  τον τίτλο του ανθρώπου, όσο ΑΝΔΡΑΣ και να είσαι.

Την χρονιά  που η Νίκη Προαστίου  κατέβασε  γυναικεία  ομάδα,  έγινα μάρτυρας  σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητριας  από παράγοντα που ήταν σε θέση  ισχύος. Μαζί  με τον προπονητή  της ομάδας  αποφασίσαμε  την υπόθεση αυτή  να την πάμε  ως το τέλος.

Ένα ατελείωτο  βράδυ  ζυγιζοντας ότι ο Χ έχει  οικογένεια  και παιδιά καταλήξαμε , όσες αναστολές  και να είχαμε , δεν γινόταν  να μην προχωρησουμε σε αναφορά στον εισαγγελέα. Τις λίγες ώρες  που έμειναν ως το πρωι και εγώ ως προεδρος και ο προπονητής κοιμηθήκαμε  λίγες ώρες ήσυχοι.

Την επόμενη ημέρα  πριν ξεκινήσουμε  για τον εισαγγελέα  με όσα αποδεικτικά  στοιχεία είχαμε, επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο. Αυτός μας είπε ” μην πάτε  πουθενά  εάν δεν εξασφαλίσετε την μαρτυρία  του θύματος  και την απόλυτη  στήριξη  της οικογένειας της. Θα γυρίσει κατά σας αυτή η καταγγελία “.

Στάθηκε αδύνατον να πείσουμε το θύμα.  Δεν ήθελε  ούτε η οικογένεια της να γνωρίζει κάτι,  φοβήθηκε ότι  δεν θα την άφηναν να συνεχίζει  να παίζει  ποδόσφαιρο. Φοβόταν τον αυστηρό  πατέρα της!!!!.

Ότι  και να κάναμε με τον κόουτς  ήταν αδύνατο  να την πείσουμε και έπρεπε να σεβαστούμε την επιθυμία της. Κάλεσα τον παράγοντα τον απομακρυνα από την ομάδα και του είπα  ότι εάν τον ξαναδώ κάπου κοντά σε αθλητική  ομάδα  θα έχει σοβαρά  προβλήματα. 

Παρ’ όλα αυτά  αυτός ο άνθρωπος είναι κάπου γύρω γύρω,  όχι σε ομάδα  αλλά κάπου εδώ γύρω. Την δημοσίευση  αυτή την κάνω  για να ξέρει ότι  δεν ξεχνώ.  Ας έχει  το νου του.

Υ.γ. Η κοπέλα  ήταν ανήλικη  και ήταν πολύ δύσκολο. Ας είναι η ενέργεια αυτή  της Σοφίας  Μπεκατορου φάρος για όλα τα παιδιά στον αθλητισμό ” ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΉ “».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα