Πάτρα: Η… βιομηχανία του φλουριού

09.01.2021 / 18:51
pita

Ήταν εποχές, πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, όπου οι εφημερίδες της Πάτρας γέμιζαν-τέτοιες ημέρες-με αναγγελίες εκδηλώσεων πάσης φύσεως συλλόγων και φορέων, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Από τώρα και μέχρι το…καρναβάλι, τα ξενοδοχεία, τα νυχτερινά κέντρα, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και οι ψησταριές της πόλης, γέμιζαν με εκδηλώσεις κοπής πίτας, δίνοντας τόνωση στην τοπική αγορά, τόσο της εστίασης, όσο και των ζαχαροπλαστείων και φούρνων, που έφτιαχναν τις πίτες.

Βουλευτές πολιτευτές και λοιποί παράγοντες της τοπικής μας κοινωνίας, έδιναν αγώνα δρόμου για να παραστούν σε όσες περισσότερες κοπές πίτας, οι οποίες ήταν συνήθως από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί της Κυριακής (εννοείται μετά την εκκλησία),να μιλήσουν, να φωτογραφηθούν και να χαιρετηθούν με έναν-έναν τους παριστάμενους στην αίθουσα.

Βέβαια, φέτος αυτή τη γλυκιά βαβούρα των ομιλιών των προέδρων των συλλόγων, των χαιρετισμών των πολιτευτών, και του χορού των μελών των πιο απίθανων συλλόγων, θα τη στερηθούμε λόγω του κορωνοϊού. Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα επιστρέψουμε στην… κανονικότητα της βιομηχανίας του φλουριού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα