Quantcast

“Πάτρα, η πόλη μας”! Συνεργασία του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου με το ΔΗΠΕΘΕ

18.01.2021 / 8:55
theatro-spiti-640x336

Το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με κεντρικό άξονα την παρουσία τους στην Πάτρα και την ανάδειξη του ρόλου τους στο κοινωνικό και πολιτιστικό τοπίο της πόλης.
Πρώτη δράση σε αυτό το πλαίσιο είναι η ανάληψη εκ μέρους του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Φιλοσοφίας του μαθήματος της φιλοσοφίας στη Δραματική Σχολή, μάθημα που εντάχθηκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα σπουδών της. Θα ακολουθήσουν κοινές δράσεις των δύο εταίρων και των φοιτητών/τριών τους για το ευρύ κοινό της Πάτρας.
Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συνεργασία, πέρα από τον άμεσο αντίκτυπό της στους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, θα συμβάλει στο να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η Πόλη της Πάτρας αντιμετωπίζει τους σημαντικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς που φιλοξενεί και με τον οποίο αυτοί οι θεσμοί ανταποδίδουν τη φιλοξενία της.   


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUandU – «Η επιστήμη και η καινοτομία στην καθημερινή μας ζωή»
  Το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετέχει στο διαδικτυακό Συνέδριο EUandU, που διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, στις 9:30 π.μ. Βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η έρευνα, η τεχνολογία και η καινοτομία στην Υγεία, στο Περιβάλλον, στην Παιδεία και στην καθημερινότητα του πολίτη, ενώ οι θεματικοί πυλώνες του θα αφορούν στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τη Μετάβαση στην Ψηφιακή Εποχή, την Ιατρική και Βιοϊατρική Έρευνα.Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Στις εργασίες θα συμμετάσχουν επίσης η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδια για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση, Μαρίγια Γκαμπριέλ, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης.
  Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου οι  κ.κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, καθηγητής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΠ), Νεκτάριος Ταβερναράκης, καθηγητής, εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του European Research Council (ERC), Πρόεδρος ΔΣ του  Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και  Ιωάννης Βασιλείου, ομότιμος καθηγητής, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ) θα παρουσιάσουν και συζητήσουν βραβευμένα, χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ,  προγράμματα έρευνας και σχετικά έργα. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE).
  Το συνέδριο θα παρουσιάσει και συντονίσει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.
  Στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου καθηγητές και ερευνητές του πανεπιστημίου μας θα παρουσιάσουν έργα τους στους παραπάνω θεματικού πυλώνες του Συνεδρίου. Κατά την  διάρκεια του συνεδρίου θα λάβει χώρα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι μεταξύ των συνέδρων, ενώ στο τέλος του συνεδρίου θα αναδειχθεί ένας νικητής ο οποίος θα κερδίσει ταξίδι γνωριμίας με τους θεσμούς της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
  Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση και συμμετοχή στο συνέδριο, η εγγραφή είναι απαραίτητη. Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ
 • Food Loss and Waste International Workshop – «Η επόμενη ημέρα: Η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μετά την πανδημία»Το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 (17:00- 20:30) διαδικτυακό International Workshop για την απώλεια και σπατάλη τροφίμων.Το International Workshop με τίτλο: «Η επόμενη ημέρα: Η πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μετά την πανδημία» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.  Το Workshop εστιάζει στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και παρέχει πληροφόρηση σχετικά με τη πρόληψη της σπατάλης, καλές πρακτικές και επιτυχημένες προσεγγίσεις που αφορούν όλο το μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων. Ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από διαφορετικές χώρες και επιστημονικές περιοχές θα αναλύσουν και συζητήσουν αποτελέσματα ερευνών καθώς και σύγχρονες προσεγγίσεις και μεθόδους για τη μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων. Η παρακολούθηση του workshop είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν «Βεβαίωση παρακολούθησης». Δήλωση Συμμετοχής – Εγγραφή (Δωρεάν):https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_6odZis49QjOCpB_ikYdH4A

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα