Πάτρα: Η 5η δόση της επιστρεπτέας έδειξε στην αγορά ότι το… σωσίβιο “ξεφούσκωσε”

01.02.2021 / 21:00
γκο 13

Σε κλινική “συμπίεσης” λόγω της αύξησης των χρεών παραμένει η αγορά της Πάτρας με δεκάδες επαγγελματίες να έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης, μένοντας εκτός από την πέμπτη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στην Πάτρα η μια στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις που έκαναν την αίτηση έμειναν από έξω και δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα από αυτή, ενώ ακόμα και αυτές που στάθηκαν πιο τυχερές και κρίθηκαν δικαούχές από το λογισμικό του υπουργείου το ποσό που θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ξεκινάει από 500 ευρώ κατά μέσο όρο και φτάνει το μέγιστο τα 1.000 ευρώ.

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την εστίαση ένας κλάδος που παραμένει κλειστός και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει ειδικότερα και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό του μεταλαγμένου κορωνοϊού, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων στην Πάτρα.

Οι εποχειρήσεις που πήραν τα χρήματα της πέμπτης δόσης ήταν περισσότερος από τον εμπορικό κλάδο, όμως ο μέσος όρος των χρημάτων σε σύγκριση με την τέταρτη δόση αρκετά πιο κάτω αφού τα ποσά κυμαίνονται από 1.000 έως και 4.000 ευρώ ανάλογα με την πτώση του τζίρου και τον αριθμό των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα και το restart στην οικονομία, όπως αποδείχτηκε και μετά το πάρσιμο των περιοριστικών μέτρων, αργεί ακόμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα