Πάτρα: Φόβοι για εξάπλωση του κορονοϊού στους «κλειστούς» ναούς

24.03.2021 / 9:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekklisia1

Κι ενώ ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, να δίνει εντολή για να κλείσει ο ναός, υπάρχει φόβος στην Ιερά Μητρόπολη, για τον κίνδυνο της διασποράς και σε άλλες εκκλησίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει ήδη στα γραφεία της Μητροπόλεως υπήρξαν ναοί εντός του κέντρου της Πάτρας, αλλά κυρίως αυτού, στις συνοικίες και στα χωριά που τα μέτρα δεν τηρήθηκαν στον απαιτούμενο βαθμό, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Α΄ Χαιρετισμών, αλλά και του Ψυχοσαββάτου που ακολούθησε.

Οι εντολές, άλλωστε, του Μητροπολίτη Πατρών είναι συγκεκριμένες και απαιτούν την απόλυτη τήρηση τω μέτρων από τους ιερείς και τους κληρικούς. Και αυτό γιατί εκτός της προστασίας της δημόσιας υγείας, η τοπική εκκλησία, αλλά και οι υπόλοιπες εκκλησίες της χώρας, ευελπιστούν στη μείωση της διασποράς, έτσι ώστε να ανοίξουν με μέτρα και κανόνες τους ναούς για τους πιστούς, για τις μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για κρούσματα και σε άλλες περιοχές της Πάτρας που σχετίζονται με ενορίες και ναούς, παρόλο που αυτοί είναι κλειστοί και λειτουργούν μόνο κεκλεισμένων των θυρών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα