Παρασκευή, 19.08.2022, 8:03 μμ

Πάτρα-Φοιτητές Ιατρικής: Ζητούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση τους προς τις κλινικές

08.12.2020 / 7:32
giatros2018

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής Πάτρας, αναφέρονται τα εξής:

“Το Υπουργείο για ακόμη μία φορά συνεχίζει να εμπαίζει τους φοιτητές δημοσιεύοντας μια ΚΥΑ στις 5/12/2020 που δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλινικών ασκήσεων για το 6ο έτος αποκλειστικά για το διάστημα 7/12-14/12 και με ευθύνη της οικείας συγκλήτου.

Σαν αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές που είχαν επιστρέψει στις πόλεις τους μετά από ένα μήνα αναστολής της άσκησης τους καλούνται σε δύο ημέρες να μετακινηθούν προς την Πάτρα , αφού 7/12 θα πρέπει να είναι παρόντες στην κλινική. Μιλάμε δηλαδή για δεκάδες φοιτητές που θα πρέπει να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ και πλοία από όλη την Ελλάδα, με πολλούς από αυτούς να προέρχονται ή να πρέπει να περάσουν από εξαιρετικά επιβαρυμένες περιοχές!

Είναι φανερό το ότι αυτή η ανευθυνότητα του Υπουργείου μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση του ιού από τη μία περιοχή στην άλλη και να θέσει πολλούς φοιτητές σε κίνδυνο. Επιπλέον καμία απάντηση δεν δίνεται για τους φοιτητές που καλούνται να βρουν από 15,25, 50 ή και περισσότερα ευρώ για την μετακίνηση τους μέσα σε λίγα 24ωρα.

Διεκδικούμε με τη βεβαίωση μετακίνησης που παρέχει η γραμματεία να επιτραπεί:

· Πραγματοποίηση rapid test σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με προτεραιότητα ώστε να μπορέσουν οι φοιτητές να αναχωρήσουν άμεσα.

· Δωρεάν μετακίνηση προς την Πάτρα με όλα τα Μέσα.

Επιπλέον:

· Να μην παρθούν απουσίες σε φοιτητές που δεν μπόρεσαν λόγω μειωμένων δρομολογίων ή καθυστέρησης έκδοσης της βεβαίωσης να είναι παρόντες από την πρώτη μέρα.

· Επιπλέον γραμμή αστικού λεωφορείου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Το Υπουργείο πρέπει να πάρει την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της κλινικής άσκησης, με άμεσες προσλήψεις καθηγητών προκειμένου να εκπαιδευόμαστε σε μικρότερες ομάδες, ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, μαζικά τεστ και παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλους τους φοιτητές. Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή και ολοκληρωμένη κλινική εκπαίδευση για τους 6οετείς φοιτητές.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα