Πάτρα: Ένας και… μοναχικός – Τι συμβαίνει με τον αυτοαποκαλούμενο “θεματοφύλακα του συντάγματος”

18.12.2021 / 19:15
400

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας έχει μπει η δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», μετά την Εισαγγελική παραγγελία να ερευνηθεί αν στη δράση των ομάδων αυτών προκύπτουν αδικήματα, όπως η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης η Αστυνομία έκανε έφοδο σε κτήμα σε απομονωμένη περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τον εντοπισμό και τον έλεγχο μελών της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν τρεις βασικοί πυρήνες: Ο ένας στη βόρεια Ελλάδα, ο δεύτερος στην Αττική και ο τρίτος στην Κρήτη, οι προς το παρόν λειτουργούν με τοπικά σχήματα και τοπικές ηγεσίες, ενώ η βασική τους επικοινωνία γίνεται μέσω των σελίδων που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, οι ομάδες αυτές έχουν αφήσει «πίσω τους» συνθήματα όπως «όχι στη μάσκα, όχι στο εμβόλιο». Το κεντρικό τους σύνθημα, πλέον, είναι «αυτοδικία για την αντιμετώπιση των μέτρων της πανδημίας».

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, πυρήνες των αντιεμβολιαστών αυτών έχουν εντοπιστεί σε αρκετές περιοχές της επικράτειας, ανάμεσα στις οποίες η Αττική και η Θεσσαλονίκη. «Υπάρχουν και άλλοι πυρήνες σε όλη τη χώρα, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη βόρεια Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κεντρικό ρόλο στην έρευνα αναμένεται να διαδραματίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς υπάρχει η εικόνα ότι οι περισσότερες δράσεις των «Θεματοφυλάκων» οργανώνονται και συντονίζονται μέσω Διαδικτύου. Ωστόσο, στη συλλογή πληροφοριών συνδράμουν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.  

Τι συμβαίνει στην Πάτρα

Από το ρεπορτάζ του «Νεολόγου» των Πατρών, ο οποίος μίλησε με αξιόπιστες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, προκύπτει ότι την περιοχή δεν υπάρχει οργανωμένος πυρήνας της οργάνωσης. Ωστόσο, υπάρχει ένα άτομο, το οποίο – σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πηγές του «Νεολόγου» – αυτοαποκαλείται «θεματοφύλακας του συντάγματος» και ο οποίος έχει τυπώσει το σήμα της οργάνωσης και το έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του ενώ και στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει το έμβλημα των «θεματοφυλάκων». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, δεν προκύπτουν σχέσεις του εν λόγω ατόμου, με άλλα άτομα που να δηλώνουν «θεματοφύλακες», ωστόσο οι τοπικές Αρχές παρακολουθούν στενά την υπόθεση, στο πλαίσιο και της σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο συγκεκριμένος, ο οποίος εργάζεται – κατά πληροφορίες – σε νομικό πρόσωπο του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν φτάσει στον «Νεολόγο» των Πατρών, αντιδρά στο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, ωστόσο κάνει τα προβλεπόμενα τεστ αυτοδιάγνωσης της νόσου, προκειμένου να προσέλθει στην Υπηρεσία του.

Όπως πληροφορείται πάντως ο «Νεολόγος» των Πατρών, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, είναι πολέμιος της μάσκας, ενώ στις συζητήσεις που έχει εκφράζεται κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά το παρελθόν, ανέπτυξε εθελοντική δράση.

Για την υπόθεση είναι ενήμεροι οι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι του, στο Δήμο της Πάτρας, ενώ πηγές της Μαιζώνος, ανέφεραν  πως  το γεγονός ότι ο άντρας δηλώνει μέλος της οργάνωσης «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», δεν αφορά άμεσα τον Δήμο αλλά τις Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα