Πάτρα: Έγινε η εκδήλωση στην πλατεία Ομονοίας για τον Παναγιώτη Καρατζά (φωτό)

21.03.2021 / 14:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dav

Με τιμή και δέος έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ομονοίας  η εκδήλωση για τον αγωνιστεί του ’21 Παναγιώτη Καρατζά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21.

Η αφηγηματική αναφορά στο «Άγαλμα του Πολεμιστή του ‘21», που κοσμεί την πλατεία Ι. Παπαδιαμαντόπουλου, συνοδεία δρώμενου από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων με τίτλο «Το κατέβασμα», άνοιξε την εκδήλωση.
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ακολούθησε αφήγηση της βιογραφίας του Παναγιώτη Καρατζά με παρουσίαση δεκάλεπτου θεατρικού δρώμενου, αφιερωμένο στον Παναγιώτη Καρατζά, από την θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Αχαΐας. Οι παραστάτες που ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές του ’21 ήταν από τον σκοπευτικό σύλλογο Πατρών.


Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων κατά την διάρκεια της οποίας ο καθηγητής τρομπέτας του Δημοτικού Ωδείου Πατρών Παύλος Αλιώπης, έπαιξε σε σόλο τρομπέτα κομμάτια που αφορούσαν στην επανάσταση του ‘21.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου .

Την θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Αχαΐας η οποία παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο, αποτελούσαν οι : Φώτης Λάζαρης, Άγγελος Μπουμπούλης, Δέσποινα Μάη, Γιώτα Μακρή, Αγγελίνα Βγενοπούλου, Παναγιώτα Οικονόμου, Νίκος Κωσταντόπουλος, Βασίλης Παπαδόπουλος.


Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων και με πιστή τήρηση των μέτρων , παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών, o επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Πατρών» Γιώργος Ρώρος, εκπρόσωπος της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» , δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος , εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Δείτε φωτογραφίες:

dav
dav
dav
dav

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα