Πάτρα: «Δες το Σφαιρικά» – Μαθητές έμαθαν για τον βυθό και τα ζώα

09.06.2021 / 18:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
DSC_2950

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος με τίτλο «Δες το Σφαιρικά», οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας μαθαίνουν για τη ζωή στο βυθό και για τα ζώα της στεριάς (συντροφιάς) καλλιεργώντας έτσι το σεβασμό προς τη φύση το περιβάλλον και τα άλλα είδη ζωής του πλανήτη.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για τις δράσεις:

Ο Χρήστος Καραφλός, εκπαιδευτής αυτοδυτών και προπονητής Τεχνικής Κολύμβησης, μιλά στους μαθητές για τη μαγεία του βυθού μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση και επίδειξη. Αναφέρεται, στον εξοπλισμό που χρειάζεται ένας δύτης, την ασφαλή κατάδυση, τις εμπειρίες του από τον βυθό της Ελλάδας αλλά και από βυθούς του κόσμου, και τέλος στα ναυάγια του Πατραϊκού. Ευαισθητοποιεί του μαθητές ανασύροντας θαλάσσιους ρύπους και τονίζοντάς τους την αξία του υποθαλάσσιου και θαλάσσιου τοπίου.
Στη συνέχεια, προσωπικότητες ταυτισμένες με τη φιλοζωική δράση, όπως η Αλεξάνδρα Δημοπούλου, εθελόντρια, στέλεχος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και Σύμβουλος Δημάρχου Πατρέων για θέματα προστασίας ζώων, η Ελένη Κασπίρη, θετική εκπαιδεύτρια ζώων συντροφιάς και η Γιούλη Ανωγιάτη, εθελόντρια για τη διάσωση ζώων, αναλύουν και συζητούν με τους μαθητές το θέμα των δικαιωμάτων και της προστασίας των ζώων, του σεβασμού σε κάθε έμβιο ον στον πλανήτη καθώς και το θέμα του περιβάλλοντος και της επιβάρυνσής του από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Αναφέρονται, επίσης, στις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων συντροφιάς και περιγράφουν τις ανάγκες των ζώων που ζουν μαζί μας.
Η «κακοποίηση» του θαλάσσιου φυσικού πλούτου και όλων των έμβιων ειδών είναι ζήτημα που απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Μόνο η ευαισθητοποίηση, η αλλαγή στάσης και η εναντίωση απέναντι σε συμφέρονται που δημιουργούν τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να την καταπολεμήσουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα