Πάτρα: Χωρίς σχολικούς φύλακες αλωνίζουν οι εξωσχολικοί – Συχνές οι καταγγελίες για βανδαλισμούς

12.06.2021 / 11:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÁÑÃÏËÉÄÁ-17/9/2013-ÁÐÅÑÃÉÁ ÊÁÈÇÃÇÔÙÍ.ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ  ÔÏ 1ï ÅÐÁË ÁÑÃÏÕÓ ÊÁÉ ÔÏ 3ï ËÕÊÅÉÏ ÐÏÕ ÄÅÍ ÅÃÉÍÅ ÓÇÌÅÑÁ ÌÁÈÇÌÁ ËÏÃÙ ÔÇÓ ÁÐÅÑÃÉÁÓ ÔÙÍ ÊÁÈÇÃÇÔÙÍ.ÅËÇÎÅ Ç ÊÁÔÁËÇØÇ ÓÔÏ 1ï ÅÐÁË ÁÑÃÏÕÓ ÁÐÏ ÔÏÕÓ ÌÁÈÇÔÅÓ  ÐÏÕ ÅÉ×Å ÎÅÊÉÍÇÓÅÉ ×ÈÅÓ. (EUROKINISSI-ÂÁÓÉËÇÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ)

Το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη σχολικών φυλακών στα σχολεία της Πάτρας, αποτυπώνεται κάθε απόγευμα, όταν οι καταγγελίες στο κέντρο της Άμεσου Δράσης για νεαρούς που προχωρούν σε βανδαλισμούς στους χώρους αυτούς, έρχονται βροχή.

Το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων παραμένουν αφύλακτα παρόλο που δήμος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση την πρόσληψη υπαλλήλων για αυτόν τον σκοπό.

Αίτημα που κυβέρνηση δεν έχει εισακούσει. Σημειώνουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σχολείων της Πάτρας έχει ανακαινιστεί, τόσο στους εσωτερικούς του χώρους, όσο και στα προαύλια του.

Ωστόσο, οι φθορές που γίνονται από εξωσχολικούς είναι τροχοπέδη στην προσπάθεια αυτή που έχει ξεκινήσει ο δήμος για την αναβάθμιση των σχολικών του μονάδων της επικράτειας του. Πρόβλημα που ασφαλώς δεν θα υπήρχε με τους σχολικούς φύλακες.

 Η ανησυχία είναι ακόμα πιο έντονη για τους καλοκαιρινούς μήνες τότε που τα σχολεία κλείνουν και οι εξωσχολικοί χωρίς φύλακες μπορεί να… αλωνίζουν

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα