Πάτρα: Ανοιξε η αυλαία της έκθεσης ζωγραφικής του Χ. Γκίκα

27.01.2022 / 12:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ekthesi_gkikas

Ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρεών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανέφερε πως άνοιξε τις πύλες της  η έκθεση ζωγραφικής του πατρινού γιατρού Χρήστου Γκίκα, άνοιξε τις πύλες της  το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η  έκθεση ζωγραφικής του πατρινού γιατρού Χρήστου Γκίκα, άνοιξε τις πύλες της  το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στον πολυχώρο «Αίγλη» της Veso Mare.

Η έκθεση περιλαμβάνει 136 πίνακες με θέμα τη φύση και τον άνθρωπο, δηλαδή την ίδια τη ζωή,  τα οποία όπως αναφέρει ο ζωγράφος, κινούνται στη «σφαίρα» του «φωτογραφικού» ρεαλισμού.

Τα έργα του Χρήστου Γκίκα, εμπεριέχουν το καλλιτεχνικό αποτύπωμα του αυτοδίδακτου, ενώ η ζωγραφική του εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της γνωριμίας του και της καθοδήγησής του στη συνέχεια, από τον δάσκαλο ζωγραφικής Κώστα Αρταβάνη.

Σε τμήμα της έκθεσης φιλοξενούνται έργα από χαλκό και γυαλί του εικαστικού Νάσου Τσοπανίδη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ανδρέας Μάζης,

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.  Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα