Πάτρα: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του κέντρου με τα τραπεζοκαθίσματα – Καταγγελία στο dete.gr για ΑμεΑ

06.04.2023 / 7:58
fa 35

Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες των συνδημοτών για τα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα για την ισχύει  της ατελούς παραχώρησης  πρόσθετων κοινοχρήστων χώρων παρόλο που η πανδημία έχει περάσει και τα περιοριστικά μέτρα στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων αποτελούν παρελθόν.

Πρόκειται για μία απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο εδώ και αρκετούς μήνες πριν για την ενίσχυση των μαγαζιών ενός κλάδου που πέρασε πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα εφαρμόζεται έως και το τέλος του 2023.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημότες, σε πολλά σημεία του ιστορικού κέντρου της Πάτρας και όχι μόνο η ισχύει της παραχώρησης αυτής που αφορούσε μια περίοδο που έχει περάσει στο παρελθόν δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην πρόσβαση των πεζών και ειδικότερα σε άτομα ΑμεΕ αφού τα τραπεζοκαθίσματα έχουν “καβαλήσει” τους πεζόδρομους.

Σύμφωνα με καταγγελία του αναγνώστη του dete.gr N.M. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του site), τα τραπεζοκαθίσματα έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε πρόσωπο της οικογένειας του που αντιμετωπίζει θέμα με την όραση του.

Ο ίδιος αναφέρεται ειδικότερα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, κοντά στον οποίο διαμένει η οικογένεια του. «Από την Παντανάσσης και μετά και προς την Αγίου Νικολάου μετά αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα.

Ο δικό μας άνθρωπος που δεν βλέπει αναγκάζεται και περνάει όλη τη μέρα κλεισμένος  στο σπίτι  αφού δεν μπορεί να κατέβει, εξαιτίας της κατάστασης αυτής , να κάνει μια βόλτα μόνος του. Στην ουσία τα τραπεζοκαθίσματα τον έχουν εγκλωβισμένο.

Και δεν είναι μόνο αυτός που αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα, αλλά και εμείς αφού σε πολλά σημεία της Ρήγα Φεραίου τα τραπεζάκια των μαγαζιών είναι τοποθετημένα έτσι που αφήνουν έναν ελάχιστο διάδρομο για να περάσει κανείς.

Οι κάτοικοι του κέντρου – γιατί δεν είναι μόνο η Ρήγα Φεραίου, αλλά και άλλα σημεία που τα τραπεζοκαθίσματα είναι εμπόδιο για τους πεζούς  – έχουμε αγανακτήσει με αυτή την κατάσταση, αλλά σε όσες οχλήσεις έχουμε κάνει προς τον δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Πότε θα σταματήσει η εφαρμογή ενός μέτρου που καλώς πάρθηκε για την καραντίνα;  Η καραντίνα όμως τελείωσε. Οι υπόλοιποι δήμοι γιατί σταμάτησαν την παραχώρηση των πρόσθετων κοινόχρηστων χώρων και απαγόρεψαν τα τραπεζοκαθίσματα πάνω στους πεζόδρομους;

Έρχονται εκλογές το καταλαβαίνουμε, όλοι ψάχνουν ψήφους, αλλά εμείς τι φταίμε;». Πάντως, από την πλευρά του ο δήμος τονίζει ότι τα καταστήματα, στους ελέγχους που έχουν γίνει,  τηρούν τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για τα τραπεζοκαθίσματα και την πρόσβαση των πολιτών στους κοινόχρηστους χώρους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα