Πάτρα: 150 άστεγοι πρόσφυγες “όμηροι” της πανδημίας και της γραφειοκρατίας

22.02.2021 / 21:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
μα 14

Πάνω από 150 αλλοδαποί ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στα πρώην εργοστάσια του Λαδόπουλου και της Πειραϊκής Πατραϊκής, στην ζώνη της Ακτής Δυμαίων, αλλά και στο ετοιμόρροπο κτίριο των πρώην υπηρεσιων λιμένος.

Πρόκειται για άστεγους μετανάστες που έχουν κάνει τα χαρτιά τους για να πάρουν το προσφυγικό άσυλο, καθώς το δικαιούνται όμως βρίσκονται όμηροι μιας κατάστασης που καθυστερεί ακόμα περισσότερο τις γραφειοκρατικές αυτές διαδικασίες.

Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων αυτών περιμένει έτσι εδώ και μήνες να πάρει το χαρτί που θα τον χαρακτηρίζει και επίσημα πρόσφυγα, έτσι ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ζώντας στην Ελλάδα ένα καλύτερο μέλλον.

Όμως η διαβίωση για τους ανθρώπους αυτούς στην Πάτρα είναι τραγική. Δεν έχουν στέγη, δεν έχουν τρόπους για να επιβιώσουν και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στο κρύο, αλλά και τον κίνδυνο της διασποράς.

Η Κίνηση Υπεράσπισης των Προσφύγων και Μεταναστών είναι στο πλευρό τους, συγκεντρώνει κάθε εβδομάδα τρόφιμα, ρουχισμού και είδη υγιεινής, ενώ η ανταπόκριση των Πατρινών στην εκστρατεία αυτή είναι μεγάλη.

Ωστόσο, ζητείται μία λύση για τους ανθρώπους αυτούς που περιμένουν εδώ και μήνες το πολυπόθητο χαρτί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα