Πατέρας 14χρονης: Τη μια Τρίτη πήγαμε γιατρό, την άλλη τη θάψαμε – Πονάω…

01.07.2021 / 12:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
thesaoniki

«Πονάω, πάρα, πάρα πολύ»… Με αυτά τα λόγια ο Πάτερ Βησσαρίων Καντούνης, μιλά για τον χαμό της κόρης του και σπαράζει καρδιές.

Η 14χρονη Γωγώ, έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη για γαστρικό δακτύλιο λόγω παχυσαρκίας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στο προσκήνιο εκτός από το θέμα της ιατρικής αμέλειας και αυτό του bullying στην ελληνική κοινωνία, που στιγματίζει ανθρώπους και οδηγεί εφήβους σε μονοπάτια τα οποία πολλές φορές έχουν τραγική κατάληξη.

Αυτό συνέβη με τη 14χρονη Γωγώ από την Επανομή Θεσσαλονίκης, η οποία βίωνε καθημερινά τον σχολικό εκφοβισμό, επειδή είχε παραπάνω κιλά. Ήταν ο λόγος που οδήγησε την κοπέλα στην απόφαση να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για γαστρικό δακτύλιο, η οποία όμως αποδείχτηκε μοιραία…

«Τα παιδιά είναι σκληρά αλλά δεν φταίνε»
Αρχικά ο πάτερ εξιστόρησε το λόγο που οδήγησε την μικρή Γωγώ στο χειρουργείο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για να χαθούν άλλα παιδιά άδικα όπως έφυγε η Γωγώ. «Τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που λένε είναι εκφοβισμός», είπε μιλώντας στο Σίγμα.

Πρόσθεσε ότι τα παιδιά «είναι σκληρά» γιατί λένε πάντα την αλήθεια, εξηγώντας ότι η Γωγώ δεχόταν λεκτική βία λόγω των κιλών της. «Τα παιδιά δεν φταίνε, αλλά φταίνε οι γονείς και το εκπαιδευτικό σύστημα».

Διερωτήθηκε τι θα κάνουν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης όταν τα παιδιά δεν διέπονται από τον νόμο της ευγένειας. Εξήγησε ότι η 14χρονη δεν έκανε παράπονο.

«Σιγά σιγά κλείστηκε στον εαυτό της, ήρθε και η καραντίνα και μας αποτελείωσε».

Ο Πάτερ ανέφερε ότι είχε ξεφύγει στα κιλά, καθώς ξεπέρασε τα 100 κιλά με αποτέλεσμα να έχει επιπτώσεις όπως κούραση. «Ήταν πολύ όμορφη με ωραία χαρακτηρίστηκα τα οποία χάθηκαν εξαιτίας των κιλών».

«Πονάω…»
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι έσπευσαν σε γιατρό, ο οποίος τους είπε ότι θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα με την επέμβαση του δακτυλιδιού.

«Μα είπε ότι το παιδί θα πάθαινε μεταβολικό σύνδρομο και έτσι επισπεύσαμε την επέμβαση. Ήταν ένα κοριτσάκι το οποίο ήθελε να χάσει κιλά και φορέσει και αυτό ένα μαγιό».

Συμπλήρωσε ότι πλήρωσαν 5.000 ευρώ και τους έστειλε το παιδί στον «τάκο».

«Αυτός κρύβεται μέσα στο air condition. Έχουμε κινηθεί νομικά. Το κοριτσάκι μου δεν χάθηκε, αλλά κοιμήθηκε. Πονάω πάρα πάρα πολύ και τις πρωινές ώρες το ψάχνω μέσα στο σπίτι. Είναι εκεί το άρωμα του, τα ρούχα του και το κρεβάτι του».

Πρόσθεσε ότι η άλλη του κόρη τον ρωτάει πόσο θα λείψει η Γωγώ, χωρίς να μπορεί να δώσει απάντηση.

«Συγχωρώ τον γιατρό ως κληρικός αλλά όχι ως πατέρας»
«Ως κληρικός κλήθηκα πολλές φορές να παρηγορήσω τους γονείς. Σήμερα τους ζητώ συγνώμη γιατί δεν μπόρεσα να τους παρηγορήσω. Τώρα ξέρω τι εστί. Την μία Τρίτη την πήγαμε στον γιατρό και την άλλη Τρίτη την τοποθετήσαμε στο χώμα.

»»Συγχωρώ τον γιατρό ως κληρικός, αλλά όχι ως πατέρας. Οφείλω να παλέψω για να είναι η τελευταία η Γωγώ μου».

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πάψει να χειρουργεί»
Στη συνέχεια ανέφερε ότι το πιστοποιητικό θανάτου που τους έδωσαν γράφει ότι το παιδί έφυγε από πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα, η οποία οφείλεται σε διάτρηση στομάχου που προήλθε από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. «Στην συνέχεια μάθαμε ότι ο δακτύλιος δεν μπορούσε να μπει σε παιδί κάτω των 18 ετών. Αν κάποιος αφαιρέσει τη ζωή από ένα ζώο είναι κακούργημα, ενώ αυτό που έκανε ο γιατρός στην κόρη μου είναι πλημμέλημα».

Ο Πάτερ Βησσαριών τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις οθόνες και ασχοληθούμε με τον άνθρωπο. Η κοινωνία, η πολιτική και η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προσωπικότητες, αλλά από πρόσωπα».

Αποκάλυψε ότι ενήλικο κορίτσι ετοιμαζόταν να κάνει την ίδια επέμβαση που έκανε η κόρη και δεν πήγε, ενώ χθες ήταν μαζί της και την παρηγορούσε. «Ταράχθηκε με αυτό που έπαθε η Γωγώ».

Καταληκτικά ανέφερε ότι δεν θα σωπάσουν για να βρίσκονται οι ασφαλιστικές και να πληρώνουν μερικές χιλιάδες ευρώ. «Δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά, αλλά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει να χειρουργεί και στα σχολεία να μπουν ειδικά μαθήματα συμπεριφοράς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα