Πάσχα 2023: Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς – Πού έχει κίνηση

15.04.2023 / 11:43
KINISI14

Συνεχίζεται σήμερα, Μ. Σάββατο 15/04 η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα, με τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά για τον Αργοσαρωνικό, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη να αναχωρούν γεμάτα.

Ως αποτέλεσμα, από νωρίς το πρωί οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι του Πειραιά είναι στο «κόκκινο».

Καλύτερη είναι ωστόσο η εικόνα στους οδικούς άξονες μετά τα χθεσινά προβλήματα, στις δύο εθνικές οδούς.

Χαρακτηριστική της μαζικής εξόδου ήταν η κίνηση που καταγράφηκε την Μεγάλη Παρασκευή καθώς περίπου 85.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα, ενώ άλλα σχεδόν 37.000 εκτιμάται πως διέσχισαν την εθνική οδό Αθηνών.

Όπως έχει υπολογιστεί, περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική από τη Μεγάλη Δευτέαρ έως και την Μεγάλη Παρασκευή.

Πληρότητες στο 100% στο Ελ. Βενιζέλος
Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα αεροπλάνα αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Κίνηση και στα ΚΤΕΛ
Αρκετοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τα Λιόσια για να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα επιλέγοντας προορισμούς
στη δυτική Ελλάδα αλλά και τη Χαλκίδα, το Καρπενήσι. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή έφυγαν από τους δύο σταθμούς 400 λεωφορεία, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί λιγότερα αν και οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι αν παραστεί ανάγκη να υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας
Η τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων έχει θέσει σε ισχύ έκτακτα μέτρα τόσο για την έξοδο της Μεγάλης Πέμπτης και Μεγάλης Παρασκευής, όσο και για την επιστροφή Δευτέρα και Τρίτη μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα