“Παρυάδρης”: Για την Αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

26.04.2021 / 15:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mnhmeio-genoktonias

Η Kίνηση Ιδεών για τον Ποντιακό Χώρο, “ΠΑΡΥΑΔΡΗΣ” εξέδωσε ανακοίνωση για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση:

“Στην παγκόσμια πολιτική σκηνή παρατηρούνται ανακατατάξεις και αλλαγές, που κατά κάποιον τρόπο διαμορφώνουν τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς στόχους που τίθενται από τα κράτη. Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαία η συγκυρία που επιλέχθηκε (24η Απριλίου) να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, δια στόματος του προέδρου Μπάϊντεν. Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν σχεδιάζεται πρόχειρα και τυχαία. Τουναντίον είναι σταθερή και μακρόχρονη και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Στο πλαίσιο αυτό η αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας εξυπηρετεί και τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και αυτό καθιστά τούτη την εξέλιξη ευμενή, σημαντική και κορυφαία. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, την οποία πρέπει να μιμηθούν και άλλοι ηγέτες του δυτικού λεγόμενου κόσμου και όχι μόνον. Αυτό είναι χρέος προς την ανθρωπότητα, ούτως ώστε να μην επαναληφθούν σήμερα και στο μέλλον, άλλες τέτοιες φρικαλεότητες. Το Αρμενικό κράτος και σύσσωμος ο αρμενικός λαός, με ομοψυχία, ενότητα, υπομονή και συσπείρωση, πέτυχαν μια ακόμα σημαντική νίκη στη διεθνή σκακιέρα, με την αναγνώριση από την Αμερική, της Γενοκτονίας των Αρμενίων, μετά από 106 χρόνια.

Η Τουρκία όμως ευθύνεται και για άλλες γενοκτονίες, μεταξύ αυτών και η Γενοκτονία του ποντιακού λαού. Δυστυχώς, από τη χώρα μας δεν αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες και ενέργειες ανάλογες με αυτές του Αρμενικού κράτους. Από τη μία το Ελληνικό κράτος διαχρονικά σιωπά «ένοχα» κάτω από την πίεση συμφερόντων και υπερεθνικών κέντρων και συμπεριφέρεται φοβικά απέναντι στον ιμπεριαλισμό της Τουρκίας, αλλά και την ιστορία. Από την άλλη, ο οργανωμένος ποντιακός χώρος, παρά τις τελευταίες φιλότιμες προσπάθειες, έχει διαπιστωμένες αδυναμίες, του ναρκισσισμού, της ιδιοτέλειας, του εγωϊσμού και κυρίως της μικροπολιτικής προσέγγισης, που διακατέχει μια ορισμένη ελίτ του ποντιακού χώρου, που πρέπει να αποτινάξει. Γιατί τότε και μόνον τότε, θα επιτευχθεί ένα αρραγές μέτωπο διεκδίκησης των δικαίων, στη μνήμη των χιλιάδων χαμένων ψυχών των προγόνων μας.

Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και επειδή δημιουργήθηκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, είναι ανάγκη να επικρατήσει η ομοψυχία, η ενότητα στη δράση, ο σωστός σχεδιασμός και με δεδομένη τη συμμετοχή και συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού ανά τον κόσμο, να τεθεί ΤΩΡΑ από την ελληνική διπλωματία στα διεθνή Φόρα, η αναγνώριση της Γενοκτονίας του ποντιακού λαού!!”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα