Παρασκευή, 9.04.2021, 7:37 πμ

Πάρνηθα: Ανασύρθηκε η σορός του 42χρονου ορειβάτη

28.02.2021 / 17:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
¸ñåõíåò óôçí åõñýôåñç ðåñéï÷Þ ôùí ÌçëéùôÜäùí Éùáííßíùí, ôçí ÄåõôÝñá 1 Öåâñïõáñßïõ 2021, ãéá ôïí åíôïðéóìü ôïõ åêðáéäåõôéêïý áåñïóêÜöïõò ðïõ áãíïåßôáé áðü ôï ìåóçìÝñé ôçò ÊõñéáêÞò (31/01). ÄõíÜìåéò ôçò ÐõñïóâåóôéêÞò, ôçò ÅÌÁÊ, ôçò Áóôõíïìßáò, ôçò ÐïëéôéêÞò Ðñïóôáóßáò êáé åèåëïíôÝò ìå ôæéð 4?4 åñåõíïýí ìÝóá óôï äÜóïò êáé óå äýóâáôåò ðëáãéÝò óôï ÌéôóéêÝëé. Ëüãù ôùí äõóìåíþí êáéñéêþí óõíèçêþí êáé ôçò ÷áìçëÞò íÝöùóçò äåí åßíáé äõíáôÞ ç âïÞèåéá åíáÝñéùí ìÝóùí.(EUROKINISSI/ËÅÙÍÉÄÁÓ ÌÐÁÊÏËÁÓ)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του άτυχου ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα.

Ο 42χρονος ορειβάτης, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί της Κυριακής από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε μετά από τηλεφώνημα των φίλων του στο «112».

Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του δύσβατου σημείου.

Για τον σκοπό αυτό μετέβη στο φαράγγι και δεύτερη ομάδα το πρωί, αλλά και πάλι στάθηκε αδύνατο να ανασυρθεί από τα πεζοπόρα τμήματα. Κατόπιν αυτού κλήθηκε ελικόπτερο super puma με το οποίο ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες για την ανάσυρση του νεκρού, το οποίο επιχειρεί μαζί με τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό).

Αυτόν τον καιρό το φαράγγι της Γκούρας έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού, αλλά και των πηγών.

Όπως είπε ο αρχηγός της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και πως έπεσε στο κενό ο 42χρονος, αλλά μόλις συνέβη το γεγονός ειδοποίησαν αμέσως μέσω του 112, λόγω του ότι δεν έχουν σήμα τα κινητά στην περιοχή και στήθηκε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ μετά την ανάσυρση της σορού θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν αν ο θάνατος προκλήθηκε από την πτώση ή από κάποια άλλη αιτία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα