Παραλύουν τα πάντα λόγω απεργίας – Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

15.04.2024 / 22:14
ka 71

«Παραλύει» η χώρα από τη γενική 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά σωματεία για μεθαύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Κολοκοτρώνη, ενώ για αύριο Τρίτη απεργούν οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τα έχει αποφασίσει η ΕΣΗΕΠΗΝ. Στην απεργία συμμετέχει και το dete.gr.

Ήδη, συμμετοχή στην απεργία έχουν δηλώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της με τρίωρες στάσεις εργασίας.

Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, αύριο Τρίτη.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και πραγματοποιεί ήδη δράσεις σε όλη τη χώρα.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πό-

λεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου. Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

«∆ΕΜΕΝΑ» ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

GYMALL

«Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους όλο τον χρόνο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Επίσης, ζητεί αυξημένες οργανικές συνθέσεις για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, διεκδικώντας μεταξύ άλλων, να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, διπλασιασμό μισθών, διπλασιασμό προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ

Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς. «Το ∆ιοικητικό συμβούλιο της ΠΟΛ καλεί όλα τα σωματεία-μέλη της, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας των πανελλαδικών πανεργατικών απεργιών στις 17 Απρίλη και 1 Μάη. Να εκδώσουν ανακοινώσεις, να οργανώσουν συσκέψεις και συνελεύσεις σε χώρους δουλείας για την επιτυχία της απεργίας να συγκροτηθούν σωματειακές και απεργιακές επιτροπές», αναφέρει η Ομοσπονδία των λογιστών.

ΚΑΙ ΣΤΟ ∆ΗΜΟΣΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ Α∆Ε∆Υ

Απεργιακό μέτωπο υψώνουν δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων στο ∆ημόσιο, ακυρώνοντας στην πράξη τις αποφάσεις της πλειοψηφίας της Α∆Ε∆Υ.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Στις 17 Απριλίου, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων θα συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καθώς την ίδια ημέρα συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημά τους για την αναδρομική καταβολή των δώρων και των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα