Πάπας Φραγκίσκος: Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου η επίσκεψη του στην Ελλάδα

26.10.2021 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 28

Ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφτεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου την Κύπρο, ενώ, αμέσως μετά, θα μεταβεί στην Ελλάδα, μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου, μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ ΜΠΕ από την Ιταλία, επικαλούμενος πληροφορίες από το Βατικανό.

Η επίσκεψη του ποντίφικα στην Λέσβο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Κατά την ίδια πηγή, είναι έντονη η επιθυμία του ποντίφικα να επιστρέψει στο νησί, το οποίο είχε επισκεφθεί και το 2015. Το Βατικανό, πάντως, δεν ανακοίνωσε, ακόμα, το επίσημο πρόγραμμα του ταξιδιού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πάντως, ο Φραγκίσκος θα έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, με συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και με τους καθολικούς που ζουν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο πάπας ακύρωσε την επίσκεψή του στη Μάλτα και στη Γλασκώβη, όπου θα διεξαχθεί η διεθνής σύνοδος για το κλίμα. Παρά την σχετικά πρόσφατη ανάρρωσή του από επέμβαση στο στομάχι, θέλησε, ωστόσο, να τηρήσει την υπόσχεσή του να επισκεφθεί την χώρα μας και την Κύπρο, όπως γράφει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα