Παπαευαγγέλου για τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ: Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

27.03.2021 / 14:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
bana-papaeuaggelou

Aντιδράσεις προκάλεσε στα social media η δήλωση της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής.

Ένα σκέλος ερώτησης που έγινε από δημοσιογράφο, αφορούσε στους θανάτους εκτός ΜΕΘ, με την καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας να απαντά σε αυτό το κομμάτι λέγοντας.

«Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν. Είναι πολύ μικρό ποσοστό των ασθενών που χάνουν την ζωή τους, εκτός ΜΕΘ. Πολύ μικρό. 20% νομίζω», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου»

Από την πλευρά της, η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσής τη ςσχετικά με τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ειδικότερα είπε:

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.

Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα