Πάνω από 700 αστυνομικοί μετακινήθηκαν στην Αττική με επιπλέον «αποζημίωση» 4.200 ευρώ τον μήνα

15.04.2024 / 10:41
ka 12

Εκατοντάδες αστυνομικοί από υπηρεσίες της περιφέρειας έχουν αποσπαστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εμφανής αστυνόμευση στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας.

Η απόφαση για τη μετακίνηση περισσοτέρων των 700 αστυνομικών ελήφθη στις αρχές του έτους από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., με στόχο να τονωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και να ανατραπεί η εντύπωση που είχε δημιουργηθεί σε μερίδα της κοινής γνώμης περί κυβερνητικού ελλείμματος στα θέματα δημόσιας τάξης.

Οι σχετικές διαταγές (τέθηκαν υπόψη της «Κ») είχαν τη μορφή του «κατεπείγοντος» και αφορούσαν μετακινήσεις αστυνομικών από την περιφέρεια «στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, προς στελέχωση Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών».

Οι αποσπάσεις έχουν διάρκεια δύο μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη έναν ή και δύο μήνες, με τους αστυνομικούς από την Aρτα, τα Γρεβενά, την Ευρυτανία, την Καρδίτσα και αλλού να συγκροτούν διμοιρίες ΟΠΚΕ και να εκτελούν περιπολίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά και όχι μόνο, με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Στην πρωτεύουσα, ο αριθμός των μονάδων ΟΠΚΕ αυξήθηκε από 30 σε 74, ενώ αντίστοιχη είναι η αύξηση των ομάδων και στη Θεσσαλονίκη. Μόλις την Τρίτη μάλιστα, το αρχηγείο εξέδωσε νέα διαταγή για την ενίσχυση με προσωπικό από την περιφέρεια αυτή τη φορά όχι των ΟΠΚΕ αλλά της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις, πάντως, προκαλούν αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. και ταυτόχρονα φέρνουν στο φως ένα χρονίζον πρόβλημα στη λειτουργία του σώματος, αυτό της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού και πιο συγκεκριμένα της διαδικασίας μεταθέσεων.

Οι κατά γενική ομολογία δικαιολογημένες αντιδράσεις έχουν την αφετηρία τους στα ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως αποζημίωση στους αποσπασμένους αστυνομικούς. Η μηνιαία αποζημίωσή τους υπολογίζεται σε 4.200 ευρώ, δίχως σ’ αυτά τα χρήματα να προσμετράται ο μισθός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα