Πανεπιστήμιο Πατρών: Βγάζει από το αρχείο το φάκελο με τις κλοπές και προχωρά σε μηνύσεις

01.11.2020 / 9:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 12

Τον φάκελο των κλοπών που έχουν γίνει κατά του Πανεπιστημίου Πατρών ανακινεί η πρυτανεία βγάζοντας τον από το αρχείο και προχωρώντας σε μηνύσεις για να διαφυλάξει την περιουσία του ιδρύματος.

Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αυτό με τους τρεις συλληφθέντες Ρομά, εκ των οποίων και ένα ανήλικο κορίτσι το οποίο το είχαν βάλει για να αφαιρέσει τα καλώδια ηλεκτροφωτισμού με κίνδυνο της ζωής του.

Τους τρεις δράστες εντόπισαν φύλακες του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και ειδοποίησαν την αστυνομία που προχώρησε σε συλλήψεις.

.«Το Πανεπιστήμιο οφείλει να προστατέψει τη δημόσια περιουσία, αυτό πρακτικά σημαίνει πως σε παρεμβατικές ενέργειες και κλοπές θα καλείται η αστυνομία. Δεν μπορεί να μένει για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο χωρίς φωτισμό, γιατί κάποιοι κλέβουν τα καλώδια», δήλωσε ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων του Πανεπιστημίου η αιτία των συνεχόμενων κλοπών φαίνεται πως εντοπίζεται στην ύπαρξη του παράνομου καταυλισμού, πλησίον της Πανεπιστημιούπολης, στην κοίτη του ποταμού Χάραδρου.

Ο ο πληθυσμός του καταυλισμού αυτού αυξάνεται συνεχώς με γεωμετρική πρόοδο και σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εγκαταστάσεις του ΑΕΙ Πατρών, μπαίνουν στο στόχαστρο των Ρομά που «εφορμούν» από το συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα