Πανελλήνιες: Πόσοι θα πάρουν αποτελέσματα με SMS – Πως επηρεάζει η ελάχιστη βάση τα ΕΠΑΛ

09.07.2021 / 13:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sxoleio

Φέτος για πρώτη φορά τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέσω sms για όσους μαθητές πρόλαβαν και έκαναν τη σχετική αίτηση στο smsresults.minedu.gov.gr .

Σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως επτά στους δέκα μαθητές (δηλαδή 72.000 άτομα στα 100.000 περίπου) που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 καταχώρισαν το κινητό τους τηλέφωνο στην ειδική σελίδα του υπουργείου έτσι ώστε να λάβουν τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες μέσω SMS.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

H ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν όλα τα βαθμολογικά στοιχεία για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, μπορούν σημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Αναρτημένα σε πίνακες στα σχολεία των μαθητών
Τέλος, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Αμέσως μετά αναμένεται η διαδικασία της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, σε προθεσμία που θα οριστεί από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το πως θα κυμανθούν οι βάσεις, για τις οποίες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για γενική άνοδο τόσο εξαιτίας των καλά προετοιμασμένων υποψηφίων αλλά και λόγω της καθιέρωσης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Πως επηρεάζει η ελάχιστη βάση τα ΕΠΑΛ
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής εξάγεται από τον Μέσο Όρο των επιδόσεων (των υποψηφίων για κάθε έναν από τους 9 τομείς που έχει επιλέξει ο υποψήφιος), ο οποίος πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή βαρύτητας ανά τμήμα.

Διαμορφώνεται δηλαδή ενιαία από τον μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ανά τομέα στα δύο (2) μαθήματα γενικής παιδείας και στα δύο (2) μαθήματα ειδικότητας, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που αποφασίζεται από τα τμήματα (ανάμεσα στο 0,8 και το 1,2) και στρογγυλοποιείται στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

Για τον υπολογισμό του μέσου όρου της βαθμολογίας του ειδικού μαθήματος ή των ειδικών μαθημάτων ή των πρακτικών δοκιμασιών λαμβάνονται υπόψη ξεχωριστά οι βαθμολογίες των υποψηφίων ανά επιστημονικό πεδίο ή τομέα από κάθε κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα