Παρασκευή, 24.06.2022, 12:19 μμ

Πάτρα – Πανελλαδικές: Μετά τα γραπτά έρχεται ο “Γολγοθάς” της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

23.06.2022 / 20:34
ka 38

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, οι μαθητές πλέον περιμένουν τα αποτελέσματα των γραπτών τους μέσα στις επόμενες ημέρες (στις 28 Ιουνίου), όμως μετά από αυτό οι υποψήφιοι έχουν και μία ακόμα δύσκολη διαδικασία μπροστά της.

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Το μηχανογραφικό πλέον όπως λένε οι φροντιστές και οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα οι συντελεστές εισαγωγής θα εξαρτώνται πλέον από την κάθε σχολή και τι σημαίνει αυτό;

Ένας υποψήφιος που έχει μια συγκεκριμένη βαθμολογία, αυτή μπορεί να είναι καλή για τξν τάδε σχολή, αλλά κακή για μια άλλη. Το σκεπτικό της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού διαφέρει και ο παρονομαστής καταλήγει σε κάτι που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Ο μαθητής επιλέγει μία σχολή επειδή θέλει να την σπουδάσει και όχι απλά για να σπουδάσει και έτσι μέσα από αυτή την διαδικασία του δίνεται η δυνατότητα να φοιτήσει σε ένα επιστημονικό πεδίο που τον ενδιαφέρει και που θέλει να ασχοληθεί με αυτό.

Όμως η διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού με γνώμονα αυτό το σκεπτικό που έχει αλλάξει ριζικά από το προηγούμενο είναι δύσκολη και ταυτόχρονα κομβικής σημασίας, ενώ μέσα σε όλα σημαντικό ρόλο θα παίξει και φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής

Πάντως, σε ότι αφορά την δυσκολία των θεμάτων που έπεσαν, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί και φροντιστές, είχαν μια διαβαθμισμένη δυσκολία  και αφορούσαν κυρίως  μαθητές κυρίως που είχαν μελετήσει συστηματικά και οργανωμένα όλο το προηγούμενο διάστημα .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα