Παγώνη: «Πώς να πέσουν τα κρούσματα, όταν όλοι είναι έξω και δεν υπάρχει lockdown;»

29.12.2020 / 8:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Daily life in the city, during the outbreak of the novel Coronavirus (COVID-19) Pandemic in Athens Greece on April 9, 2020. Greece is on the eighteenth day of a strict nationwide lockdown seeking to halt the spread of the COVID-19 infection caused by novel coronavirus, with excursions from the home limited to attending work, buying food, visiting the doctor, walking the dog or going for a solitary jog./ Καθημερινότητα στην πόλη, στην περιόδο της Πανδημίας του νέου κορωναϊού (COVID-19), Αθήνα, 9 Απριλίου, 2020. Η Ελλάδα βρίσκεται στην δέκατη όγδοη ημέρα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας επιδιώκοντας να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης από τον κοροναϊό COVID-19, με εξαίρεση την έξοδο για και απο το χώρο εργασίας, αγορές τροφίμων, επίσκεψη σε γιατρό και φαρμακείο ή βόλτα κατοικίδιου και προσωπική άσκηση.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, έκανε κριτική σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στους δρόμους και τη μη τήρηση του lockdown.

Η κα Παγώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ionian, αναρωτήθηκε: «Περιμέναμε κρούσματα και θάνατοι να πέφτουν πολύ γρηγορότερα. Υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές. Στην ουσία δεν έχουμε lockdown. Αν βγείτε έξω, θα καταλάβετε. Πώς να μειωθούν έτσι τα κρούσματα; Το πρωί στην Αθήνα δεν μπορείς να προχωρήσεις, υπάρχει πολύς κόσμος».

«Δεν υπάρχουν συνωμοσίες, υπάρχει μόνο το εμβόλιο για τον κορονοϊό που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», σχολίασε για τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το εμβόλιο που κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία ανέφερε: «Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς, θα αποφασιστεί στη πορεία. Όπως είναι τα πράγματα τώρα, δεν μπορούμε να το δούμε γιατί γίνονται λίγα τεστ αυτές τις ημέρες».

Η Ματίνα Παγώνη απάντησε και σε απορίες για τις δόσεις και τις διαδικασίες των εμβολίων: «Ο εμβολιασθείς, αν κολλήσει κορονοϊό, τον μεταδίδει γιατί καλύπτεται σε ποσοστό 50%. Όταν κάποιος ξεκινήσει από το εμβόλιο μιας εταιρείας, συνεχίζει με το ίδιο εμβόλιο και όχι κάποιας άλλης εταιρείας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα