Όταν ο Σον Κόνερι απήγγειλε την Ιθάκη του Καβάφη σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου – ΒΙΝΤΕΟ

21.05.2022 / 12:39
koneri_papathanasiou

Tο 2004 ο Παπαθανασίου συνεργάστηκε με τον καλό του φίλο και αξέχαστο ηθοποιό, Σον Κόνερι, στη συγκλονιστική απαγγελία της «Ιθάκης» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη «ντυμένης» από τη μουσική του.

«Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει» είχε δηλώσει ο Σερ Σον Κόνερι για την Ιθάκη ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Όσο για τον ίδιο τον ποιητή, ο Κόνερι είχε αναφέρει: «είναι σοφός, απλός και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απευθύνεται κανείς στο κοινό».

Η απαγγελία του Σον Κόνερι βρίσκεται στο cd με τίτλο «Ithaca» που συνόδευε το βιβλίο της συζύγου του, Μισελίν Ροκμπρίν-Κόνερι «A journey in colour» το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφικά της έργα.

H συλλογή αυτή κυκλοφόρησε στην Ελλάδα -σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων- για καλό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις της συλλογής, καθώς και τα δικαιώματα του ζεύγους Κόνερι και του Βαγγέλη Παπαθανασίου διατέθηκαν για τους σκοπούς του φιλανθρωπικού συλλόγου «Οι φίλοι του παιδιού».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα