Ορθοδοξία και Κογκρέσο στην ατζέντα Κασσελάκη στις ΗΠΑ

17.04.2024 / 8:46
kasselakis-ipa-2

Με μπαράζ επαφών με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου εξελίχθηκε το χθεσινό πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, στην Ουάσιγκτον. Πριν το Καπιτώλιο, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο συναντήσεων στην Νέα Υόρκη με ομογενειακές οργανώσεις, εκπροσώπους επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων, μέλη πολιτικών οργανώσεων, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επισκεπτόμενος παράλληλα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Εκεί έγινε δεκτός σε καλό κλίμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρο. Από πλευράς του Σεβασμιωτάτου τονίστηκε η χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ακόμα τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας – Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Κασσελάκης ανέγνωσε το «Πιστεύω» στα Αγγλικά, ενώ «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, εμμένοντας ταυτόχρονα στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα