Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πετρούνιας και Κορακάκη θα είναι οι Σημαιοφόροι της Ελλάδας

30.06.2021 / 23:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 27

Oi Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη θα είναι οι Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι η πρώτη φορά που την ελληνική σημαία θα κρατάνε δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η Κορακάκη δήλωσε: «Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη».

Ο Πετρούνιας, από την πλευρά του, τόνισε: «Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα